instant fap

Prijeti mu 105 godina zatvora: Ovaj je haker noćna mora svih žena!

Prijeti mu 105 godina zatvora: Ovaj je haker noćna mora svih žena!

Amerikanac se na prijevaru dokopao golišavih slika žena te ih ucjenjivao – morale su se skidati pred web kamerom inače bi on te fotografije javno objavio.

Američka policija uhapsila je 27-godišnjeg Karena “Garya” Kazaryana koji je hakirao stotine e-mail računa i profila na Facebooku i Skypeu i s njih ukrao golišave slike žena te je, iskorištavanjem podataka kojih se dokopao, prijevarom i ucjenom nagovarao žene na skidanje ispred web kamere, inače bi njihove fotografije javno objavio.

Ovakav je scenario noćna mora svih žena te su mnoge, u strahu da se njihove fotografije ne pojave u javnosti, pristale izvoditi striptiz preko Skypea, a Kazaryana je snimao i screenshotove striptiza te je, kada je uhapšen, na njegovom računaru pronađeno više od tri hiljade slika njegovih žrtava – dio njih je ukrao osobama u čije je račune provalio, a veliki broj slika su screenshotovi sa Skypea.

Posebno je zanimljiv način na koji je Kazaryana ucjenjivao žene – na BBC-u kažu da bi on prvo hakirao račune i promijenio lozinke kako vlasnice profila na Facebooku i Skypeu, odnosno mailova ne bi mogle pristupiti tim profilima.

Nakon toga bi tražio njihove fotografije, lozinke za druge profile (koje neki pohranjuju u mailovima kako ih ne bi zaboravili) i informacije o njihovim prijateljicama koje je kontaktirao predstavljajući se da je on žena čije je informacije ukrao i nagovarao prijateljice svojih žrtava da mu (polu)gole poziraju.

Čini se da je dio žena pristao na to, a kada su otkrile da se s druge strane računala ne nalazi njihova prijateljica, već Kazaryan, on bi ih počeo ucjenjivati i tražio je da se ponovno skidaju pred web kamerom ili će javno objaviti njihove golišave fotografije.

Dio njih pristao je na ucjenu, dok je dijelu osoba koje nisu pristale na daljnje skidanje njihove fotografije objavio na Facebooku.

Karen “Gary” Kazaryan na ovaj je način prevario čak 350 žena – on je trenutno u zatvoru i čeka suđenje za neovlašten upad u računala, krađu identiteta i ucjenu te, ako ga proglase krivim, mogao bi biti osuđen na čak 105 godina zatvora.

(dnevnik.hr)

 

KOMENTARI