instant fap

Prijetili Vici Zeljkoviću na telefon i putem interneta: Policija podnijela izvještaj tužilaštvu protiv šest osoba 

Prijetili Vici Zeljkoviću na telefon i putem interneta: Policija podnijela izvještaj tužilaštvu protiv šest osoba 

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podneseni su izvještaji protiv šest osoba zbog prijetnji predsjedniku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vici Zeljkoviću, javlja Klix.ba.

Izvještaje su podnijeli policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Zbog sumnje da su počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1. Krivičnog zakonika RS-a procesuirani su A.R. M.M. M.Đ. D.K. M.T. i T.B.

Lica A.R. M.M. i M.Đ. se sumnjiče da su 22. septembra prošle godine, a lica D.K. M.T. i T.B. dan kasnije, putem društvenih mreža i putem mobilnog telefona uputili Zeljkoviću poruke prijetećeg sadržaja.

Inače, prijetnje su došle u danima nakon što je prekinuta utakmica između Veleža i Borca u Mostaru poslije ulijetanja nezadovoljnih domaćih navijača na teren, piše Klix.ba.

Tu noć glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem. Do napada je došlo u tunelu Lendava gdje presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

Zeljković je dan nakon tih dešavanja najoštrije osudio huliganski napad na sudiju te je već tada najavio najoštrije moguće sankcije organizatorima susreta te predsjedniku Rođenih Šemsudinu Hasiću, kojeg smatra najodgovornijim, navodi Klix.ba.

KOMENTARI