instant fap

Prijetnje Radeljašu i Zekoviću

Nakon sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj je odlučeno da se danas njeni poslanici izjasne o povjerenju Vladi KS-a, telefonske prijetnje jučer ujutru dobila su dvojica članova Skupštine Esed Radeljaš iz BOSS-a i Enes Zeković, samostalni zastupnik. Pretpostavlja se da je prijetnja stigla od nalogodavaca iz izvršne vlasti sastavljene od kadrova SDP-a i SBB-a.

Kako je za Oslobođenje kazao Radeljaš, telefonski poziv stigao je jučer ujutru u 9.52 sata.

Sarajevski žargon

– Iz policije su mi sugerisali da ne otkrivam broj sa kojeg je stigao poziv. Pitao me je da li je Radeljaš, rekao sam da jeste i onda je rekao: “Slušaj me dobro. Ako digneš ruku sutra na sjednici, biće ti odsječena! Vidjećeš posebno šta će se desiti tvojoj djeci”. Nije mi poznat glas, govorio je sarajevskim žargonom, ispričao nam je zastupnik BOSS-a u kantonalnoj Skupštini.

I samostalni zastupnik Enes Zeković ubrzo je, tačnije jučer u 10.01, dobio anonimni poziv na mobitel.

– Poruka je bila ista kao kod kolege Radeljaša, odnosila se na glasanje i na ugrožavanje mene i moje porodice. Ovim su pokazali šta je demokratija, kad vam ne dozvoljavaju da izrazite svoje mišljenje. MUP je preuzeo na sebe svoj dio posla i pokrenut će istragu o ovome, kazao nam je Zeković.

Policijski komesar Vahid Ćosić kazao nam je da su zastupnici Skupštine KS-a odmah upućeni u nadležnu jedinicu MUP-a, gdje su saslušani, nakon čega je ostvaren kontakt sa Kantonalnim tužilaštvom.

Preduzete mjere

U saopštenju kantonalnog MUP-a navodi se da su dvojica zastupnika došla jučer u 11.30 sati u službene prostorije Odjeljenja za opšti kriminal ovog ministarstva, pritom prijavivši da su istog dana putem mobilnih telefona od NN muške osobe zaprimili ozbiljne prijetnje njima, kao i članovima njihovih porodica.

– Policijski službenici Uprave policije u saradnji sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u skladu sa zakonom, preduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, identifikacije i pronalaska izvršioca, saopštili su iz MUP-a.

KOMENTARI