instant fap

Prikupljeni odjeća, hrana, lijekovi: 400 studenata iz Sarajeva sutra kreće u pomoć stradalima

Prikupljeni odjeća, hrana, lijekovi: 400 studenata iz Sarajeva sutra kreće u pomoć stradalima

Studentski parlament okupio je četiri stotine studenata koji će sutra krenuti u najugroženije gradove kako bi, kako sami kažu, pomogli gdje god je njihova pomoć potrebna. 

Prije polaska, studenti su prikupili dva kamiona pomoći u vidu odjeće, hrane za djecu i lijekova koji će također sutra krenuti u ove gradove. 

Studentima je autobuse za prijevoz obezbijedio Centrotrans, a kako sva pomoć ne može stati u kamione, bit će prevezena i autobusima. 

Studenti koji učestvuju u ovoj akciji su iz svih bh. gradova, a studiraju na Univerzitetu u Sarajevu. Među njima je dosta i studenata sa Medicinskog fakulteta koji će stradalima pružiti osnovnu zdravstvenu pomoć. 

– Rasporedit ćemo se u tri tima i pomagat ćemo tamo gdje bude najpotrebnije. Čistit ćemo, kopati, raditi sve što treba da pomognemo tim ljudima – kazao je Amar Nurković, predstavnik Studentskog parlamenta. 

Općina Stari Grad je obezbijedila studentima ono što im je nedostajalo, a to su lopate za rad, grablje i ašovi koje je ustupila Civilna zaštita Općine Stari Grad, saopćeno je iz Općine Stari Grad. 

KOMENTARI