instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Prilika da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje

Prilika da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje

Ljubitelji nogometa u Sanskom Mostu će ponovo moći uživati u nogometnim vještinama mladih igrača iz grada na devet rijeka.

Naime, Nogometni klub „Podgrmeč“ i ove godine organizuje malonogometni turnir za mlađe uzrasne kategorije. Za učešće na ovom tradicionalnom sportskom događaju vlada veliki interes, a organizatori se nadaju i velikom odzivu i publike.

NK „Podgrmeč“ u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu i ove godine organizuje tradicionalni Omladinski malonogometni turnir pod nazivom “Podgrmeč 2020”. Ovaj sportski događaj će se će se održati za četiri uzrasne kategorije: pjetlići, predpioniri, pioniri i kadeti, a kotizacija po ekipi je 100 KM.

Uplata za učešče na turniru je već počela i ekipe se mogu prijaviti do narednog petka, 10.januara, do 17 sati kada će se obaviti žrijebanje parova.

Kako nas je informisala Zinaida Hromalić i ove godine vlada veliki interes za učešće na turniru i već je prijavljeno 10 ekipa, ali se očekuje taj broj bude daleko veći.

Sve informacije i prijave ekipa mogu se dobiti putem telefona na breoj 061 /445 – 667.

Turnir počinje u narednu subotu i prva utakmica je na programu u 12 sati, dok će se polufinalne utakmice odigrati 18. januara, a dan kasnije i utakmice za treće mjesto, te finale.

U „Podgrmeču“ ističu, da se ovaj sportski događaj organizira zbog velikog interesa dječaka i omladinaca i njhovih roditelja.

Cilj je da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje, ali da se i zabave tokom učeničkog zimskog raspusta.

Treba reći, da je veliki broj osnovaca uključen u omladinske selekcije sanskih nogometnih klubova i škola nogometa, a turnir je šansa da osjete prava takmičarska iskušenja.

S toga se očekuju uzbudljive i neizvjesne utakmice, a to bi trebalo privući i ljubitelje nogometa da u što većem broju prisustvuju turniru. Cijena dnevne ulaznice tokom prvog kruga takmičenja bit će 1 KM, dok će ulaznica za polufinalne i finalne utakmice koštati 2 marke.

KOMENTARI