Prilog magazina “Mreža”: Vršnjačko nasilje i u Bihaću, učenici osuđivani (VIDEO)

HomeUncategorized

Prilog magazina “Mreža”: Vršnjačko nasilje i u Bihaću, učenici osuđivani (VIDEO)

Maja Memić: DJECO, POSTOJITE LI?!

Da je vršnjačko nasilje opasan problem današnjice mnogima je poznato već od ranije. Međutim, većini je pomenuti problem postao jasan kada se nažalost zbog tog problema ugasio jedan mladi život.

Naime, slučaj u Sarajevo se čini miljama daleko od Krajine, ponašamo se kao da se kod nas iste stvari ne dešavaju, a nadležni vrlo vjerovatno čekaju sličan scenarij kao u Sarajevu da bi počeli poduzimati nešto.

U FTV magazinu “Mreža” u prilogu o vršnjačkom nasilju “obrađen” je i jedan slučaj iz Bihaća, u kojem je roditelj skupio hrabrosti i pred kamerama progovorio o ovom problemu. Njegov sin je godinama od grupe vršnjaka maltretiran, da bi maltretiranje dostiglo vrhunac nanošenjem teških tjelesnih povreda. Krivac je priznao svoju krivnju i osuđen je od strane nadležnog Suda.

Portal nikako ovom prilikom ne želi učestvovati u medijskom linču privatnih škola, znajući da se slične stvari dešavaju i u javnim školskim ustanovama. Međutim, vjerovatno se ključ svega nalazi u financijskim razlozima, jer privatne škole sankcionirajući ovakve stvari zasigurno u tom momentu gube određena financijska sredstva.

Zanimljiv je jedan komentar na društvenoj mreži, a vezan za nasilje u školama, posebno elitnim, za obične smrtnike financijski nedostupnim: “Škole pune “guzonjinih” sinova nisu škole, jednostavno prihvatilišta za djecu čiji roditelju su prezauzeti svojim karijerama da bi odgajali ono što su rodili, pa očekuju da će plaćajući školu u kojoj je nastava od 8 do 4 profesori nadoknaditi njihove propuste.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: