instant fap
NaslovnicaBiH

Pripravnica Suda BiH odavala tajne?!

Pripravnica Suda BiH odavala tajne?!

Željka Bukmir iz Ljubuškog, pripravnica Suda BiH, jučer je privedena na saslušanje u sjedište Federalne uprave policije u Sarajevu zbog sumnje da je u proteklom periodu odavala službene tajne iz istrage u slučaju koji se vodi protiv jedne organizovane kriminalne grupe, saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Prijetila tužbom

Iz FUP-a je potvrđeno tek da su službenici njihovog Sektora kriminalističke policije jučer, uz asistenciju lokalne policije, pretresli lokacije na području Zapadnohercegovačkog kantona i Istočnog Sarajeva, te da se nad jednom osobom provodi kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinila krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti, odavanje službene tajne i povreda tajnosti postupka.

“Istražitelji su tokom pretresa oduzeli određene predmete koji su interesantni za daljnju istragu, a koji će biti vještačeni u Centru za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije”, saopšteno je iz FUP-a, uz napomenu da su sve provedene aktivnosti realizovane uz pribavljene naredbe Suda i Tužilaštva BiH.

Iako iz FUP-a nisu saopštili ni inicijale saslušavane osobe, iz više izvora nam je potvrđeno da se radi upravo o Željki Bukmir, atraktivnoj pripravnici Suda BiH. Njoj su, naime, jučer dok se spremala za odlazak na posao u Općinski sud Sarajevo,  na vrata stana iznajmljenog u Spasovdanskoj ulici na broju 31a u Istočnom Sarajevu, s nalogom za pretres Suda BiH, pokucali policajci CJB-a Istočno Sarajevo i inspektori FUP-a.

Oduzeli su joj mobitel i počeli sa pretresom.

Jedna od stanarki zgrade bila je svjedok pretresa, te priča da su policajci tražili dokumente i laptop, ali da ih nisu našli u stanu.

“S obzirom na to da na stanovima nema imena, policajci su malo lutali po zgradi tražeći je, a kada su je pronašli, pozvali su me da kao svjedok prisustvujem pretresu. Djevojka je bila iznenađena kada je vidjela policajce i govorila je da će tužiti onoga ko im je dao nalog za pretres”, priča naša sagovornica, koja nije željela da joj objavljujemo ime, te dodaje da je pretresen i automobil Željke Bukmir.

Istovremeno u Zrinsko-frankopanskoj ulici bb u Ljubuškom, kako nam je potvrdio Željko Bukmir, otac saslušavane pripravnice, pretresena je i njihova kuća.