instant fap

Pripravnik na sudu

Vijest objavljena u Dnevnom avazu 10.11.2012. godine da ja krajiška ministrica finansija Azemina Helić tužila općinskog pripravnika Enesa Brandića izazvala je u sanskoj javnosti brojne rasprave, polemike, interesovanja i čaršijske komentare.

Tematska pitanja su tretirala uzroke i razloge podizanja tužbe protiv Brandića. Šta je to mogao jedan pripravnik napisati i objaviti pa da ga ministrica Helić podsredstvom medijskog siljedžije i mediokriteta Midhata Dedića na takav način ocrni i degradira? U insuficijenciji vijesti o pozitivnim stvarima sa područja USK-a pomenuti Dedić po nalogu ministrice se obrušio na pripravnika te pritom nije birao način i riječi sročenih u tekstu najžućeg dnevnog lista u državi. Godinama je satanizirao  sve redom a po direktivi političkih lidera kojima je službovao u određenim vremenskim intervalima. U moru bljuvotina napisanih od strane piskarala-bildera, između ostalog uspio je Brandića povezati sa poslanikom u kantonalnoj skupštini Asimom Kamberom, inače dugogodišnjim SDA-ovcem.

Koristeći prostor i povjerenje ukazano na portalu inmedia.ba dužan sam našu javnost informirati da ja, Brandić Enes, tuženi pripravnik nikada nisam padao pod uticaj bilo koje političke partije ili njenog predstavnika a pogotovo Asima Kambera, jer se sa njegovim političkim stavovima uglavnom ne slažem. No, volio bih da mi gospodin Dedić u pismenoj formi objasni njegove relacije sa ovim u sarajevskim krugovima nazvanim „političkim monstrumom“ iz Krajine. Poznato je svima da je supruga avazovog dopisnika povezana vrlo bliskom i jakom rodbinskom vezom sa Asimom Kamberom, te da je isti na osnovu toga iskoristio svoj politički uticaj i tako svojoj rodici, inače doktorici po zanimanju pomogao i obezbjedio dobivanje specijalizacije iako je bilo mnogo boljih i kvalitetnijih kadrova koji zbog navedenog nepotizma nisu zadovoljili i nisu se mogli na taj način u struci usavršiti.

Tutorici Helić poručujem da ću i dalje pisati i kritizirati sve ono što očigledno ne funkcioniše. Na njenu veliku žalost nikakva tužbica me neće spriječiti da kao jedan od rijetkih mladih ljudi skupim hrabrost i da se svaki put ponovo kritički osvrnem na akte koji obmanjuju i obespravljuju građane USK-a. Tekst pod nazivom „Prosvjetari na cjedilu“ je pogodio srž, odnosno epicentar loše i neprofesionalne izvršne vlasti. U znak odmazde ministrica objavljuje vijest o tuženom pripravniku za tekst objavljen prije četiri mjeseca na portalu inmedia.ba, a za koji ne posjeduje čvrste dokaze da je tuženi Brandić autor istog. Građani Sanskog Mosta i USK-a su mogli vidjeti da ministrica ovih dana uživa u eksponencialno-afirmativnim oglašavanjima u printanim medijima i na kantonalnoj televiziji, gdje svim silama nastoji relativizirati haotičan društveni standard budžetskih korisnika.

Na svečanoj akademiji održanoj povodom obilježavanja godišnjice oslobađanja Sanskog Mosta ministrica je sve prisutne ostavila u pionirskim spomenarima banalnog oduševljenja kada se prisutnima obratila u svoje ime i u ime premijera Lipovače riječima „ pozdravljam sve drugove i drugarice“. Zamolio bih Vas da prenesete nešto pozitivno iz tog perioda komunizma i druga Tita, zaposlite omladinu, pružite im priliku da se dokažu. Ne dozvolite sebi da samo držite duge i dosadne govore na kantonalnoj televiziji kako je to nekad radio drug Tito na državnoj televiziji.

Enes Brandić

Stavovi u ovom tekstu izražavaju autorovo lično mišljenje i ne predstavljaju nužno uredničku politiku našeg portala.

KOMENTARI