instant fap

Pripreme za izbor sportiste Sanskog Mosta

Pripreme za izbor sportiste Sanskog Mosta

U organizaciji Sportskog saveza općine Sanski Most  i ove godine će se održati tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste  za 2012. godinu“. Svi sportski kolektivi do 15. januara trebaju dostaviti prijave i dokaze za predložene kandidate, a  neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane. Predlagači mogu kandidovati samo jednog kanditada za svaku kategoriju, dok uz kanditaturu predlagač mora dostaviti i službeni dokaz o ostvarenom plasmanu kandidata, bilten sa takmičenja ili kopiju zapisnika.
Pravilnikom Općinskog sportskog saveza za izbor sporstiste godine, osim  proglašenja najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta za 2012. godinu, planiran je i izbor najuspješnijih sportista i ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama loptački, borilački i ostali  sportovi. Planirano je i proglašenje najuspješnijih juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji , a izvršiće se izbor i najuspješnijeg trenera u protekloj godini. Odlukom Upravnog odbora Općinskog sportskog saveza najbolji sportisti u svim kategorijama će dobiti pehare i diplome. Prizanja će se dodjeliti za doprinos i razvoj invalidnog sporta i to: sportista invalid u muškoj konkurenciji, sportska ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješniji trener i sportski radnik u kategoriji invalida. Posebna priznanja će se uručiti dječacima i djevojčicama  sportskim nadama Sanskog Mosta, a planirana je dodjela priznjanja za zasluge i razvoj sporta u općini Sanski Most.
Upravni odbor Sportkog saveza imenovao je žiri od pet članova  za izbor najuspješnijeg sportiste, ekipe i sportskih  radnika općine Sanski Most za 2012. godinu koji će se sastati u subotu, 16. januara,  i na osnovu prijedloga  dostavljenih iz klubova donijeti  konačnu odluku  koju treba verifikovati i Upravni odbor sportskog saveza. Imena najuspješnijih bit će zvanično objavljena na manifestaciji Izbora sportiste, a datum i mjesto održavanja ovog sportsko – zabavog događaja bit će naknadno određeni.
U Sportskom savezu kažu da ograniziranje ove  tradicionalne manifestacije itekako ima smisla. Kako ističu, u ovim teškim vremenima u kojima se nalaze skoro svi klubovi, ne samo u našoj općini, nego na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, sanski sportisti su i u protekloj godini ostvarili rezultate vrijedne pažnje i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima,  nego i na međunarodnoj sceni. Sanski Most se sa ponosom može pohvaliti da ima državne prvake, a sportisti ovog grada su zablistali i penjali se na pobjednička postolja  na mnogim međunarodnim takmičenjima van granica naše zemlje. S toga su sportisti ujedno i najbolji ambasadori Sanskog Mosta.

KOMENTARI