instant fap

Pripreme za koncert „Ko nekad u osam“

U toku su pripreme za drugi po redu humanitarni novogodišnji koncert pod nazivom „Ko nekad u osam“, koji će se održati u četvrtak, 27. decembra, u prostoru stare gradske vijećnice u Sanskom Mostu sa početkom u 20 sati.

djeca
Ovaj humanitarno – zabavni događaj organizuju sanski muzičari pod sloganom „Raja za raju“ za podršku projektu djeci sa posebnim potrebama „Nada“  Sanski Most. Tako je sav prihod, koji će biti ostvaren od prodaje ulaznica ili kroz razne vidove sponzorstva, namjenjen pomoći i finansiranju ovog projekta koji se realizira poslijednjih nekoliko godina u sklopu nevladine organizacije Fondacija „AWO Domovinska bašta“. U okviru ovog projekta vrši se edukacija i socijalizacija djece s posebnim potrebama koja žive na području sanske općine. S toga, koncert treba da posluži i kao prilika da javnost bude upoznata s pomenutim projektom koji je jedini projekat takve vrste u Sanskom Mostu posvećen djeci s posebnim potrebama.
Na koncertu će nastupili skoro svi mladi pop i rok bendovi i nekoliko samostalnih izvođača iz Sanskog Mosta ,te prigodnim programom i mališani iz centra „Nada“, kojima je i posvećen ovaj događaj. Svoj nastup su već potvrdili: No limit now, Second plan, Ado i Vege, Semir Alagić, Hamza, Kontrol sound, Ivona, Žiranti, Grand ilusion i Sirius.
Gerneralni pokrovitelj humanitarnog koncerta „Ko nekad u osam“ biće Općina Sanski Most, a kroz razne vidove ovaj događaj će pomoći nekoliko preduzeća i organizacija, kao i sanski privrednici. Toplu salu za koncert će obezbjediti „Kult media“, za razgas je zadužena firma „Zlaja sound“, dok se očekuje da sanski Crveni križ donira poklon pakete.

Ulaznice i plakate štampat će „Logo art“, a za obezbjeđene se očekuje pomoć Policjske stanice Sanski Most. Sponzorstvo je ponovo prihvatio i „Preminger“, tako da će se i ovoga puta sva pića prodavati po cijeni od samo jedne marke. Medijski pokrovitelji su Radio Sana i Nezavisna televizija 101.
Treba reći, da je prošlogodišnji koncert u potpunosti opravdao očekivanja. Oko 400 obožavaoca pop i rok muzike uživalo je u dobroj svirci i zabavi, a prikupljeno je oko 2.500 KM. Ideja o organiziranju humanitarnog koncerta rodila se spontano, a njeni inicijatori su nekolicina Sanjana koji djeluju u okviru  rok muzičkih grupa u Sanskom Mostu.

Organizatori se nadaju da će i ovogodišnji koncert proći u dobroj atmosferi, te da će posjeta i ovaj put biti dobra, a posebno se očekuje dobar odziv sponzora kako bi se prikupilo što više novčanih sredstava za podršku pomenutom projektu. Cijena ulaznice za koncert je ponovo 3 KM.

KOMENTARI