instant fap

Privrednici pozvani da sa Izetbegovićem putuju u Pakistan i Azerbejdžan

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH), u suradnji s Predsjedništvom BiH i Ministarstvom vanjskih poslova BiH, a u okviru zvanične posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Islamskoj Republici Pakistan, 9. i 10. oktobra organizira posjetu bh. privredne delegacije Islamabadu.

Kako sazanje Fena u VTKBiH, u okviru službenog dijela posjete bit će upriličeni bilateralni sastanci bosankohercegovačkih i pakistanskih kompanija.

Posjeta je prvenstveno predviđena za bh. kompanije iz oblasti namjenske, metalske i tekstilne industrije te građevinarstva.

Vanjskotrgovinska komora BiH, također, organizira posjetu bh. privredne delegacije Azerbejdžanu (Baku), u sklopu zvanične posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića predsjedniku Azerbejdžana od 17. do 20.oktobra.

Tokom posjete, kompanije iz BiH će imati priliku učestvovati na poslovnom forumu i bilateralnim susretima privrednika dviju zemalja, 18. i 19. oktobra.

Ova posjeta predviđena je prvenstveno za privredne subjekte iz oblasti građevinarstva, metalske industrije, elektroindustrije, inženjeringa, energetike i turizma.

KOMENTARI