Problemi za vozače u USK: Nema stikera, ima potvrda

HomeLokalne temeUSK

Problemi za vozače u USK: Nema stikera, ima potvrda

Od ponedjeljka potvrde umjesto stikera

Već više od desetak dana u Federaciji BiH nema stikera koja vozači automobila dobijaju prilikom registracije vozila. Za sada nije tačno poznato kada će biti stiker-naljepnica, ali ono što se zna jeste, da će ih zamijeniti potvrde koje će izdavati nadležni MUP-ovi. U MUP-u Unsko-sanskog kantona su potvrdili da stikera nema ni u našem kantonu, ali da ovaj problem neće dugo trajati.

U novu godinu mnogi vozači u BiH ušli su bez stiker naljepnica. Radi se o vizuelnom dokazu da je vozilo registrirano. Svaki vlasnik vozila dužan je da ima na automobilu zalijepljen stiker kako bi se službenim licima omogućio lakši uvid o važećoj registraciji kontroliranog vozila. Radi se o naizgled malom tehničkom nedostatku koji je ipak vozačima stvorio određene probleme. U Kantonalnom MUP-u potvrđeno je da stikera nema niti u Unsko-sanskom kantonu.

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH u najkraćem roku treba osigurati izdavanje potvrda koje će biti besplatne i mijenjati stiker naljepnice . Na rješenje problema, kako je kazao Ale Šiljdedić, portparol MUP-a, čekaće se još nekoliko dana.

Građani koji ovih dana registriraju svoj automobil, mora se priznati, ipak su u problemu.Međutim, kako ističe Šiljdedić, vlasnici vozila neće biti oštećeni i za sada se sve odvija u zakonskim okvirima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0