Probudila se i Modra!

Homeinmedia danas

Probudila se i Modra!

Kamber odgovorio Šepiću: Ako će ti patnje zaustaviti pozicioniranje u Predsjedništvo SDA, daću ostavku

Moderatorica tribina SDA po mjesnim ograncima morala je da promijeni koncept najave kandidata, gdje je u samom uvodu morala jasno i glasno građanima Sanskog Mosta naglašavati da predstavlja kandidate za Opće izbore, a ne bivšu većinu u Vijeću. Sve se više susrećemo sa velikom zbunjenošću naših prisutnih građana. Jer u većini mjesnih zajednica naši građani prigovaraju svim strankama kako su ostali uskraćeni za informacije o protekle dvije godine rada Općinskog vijeća. 

Zbog čega naši kandidati, ni krivi ni dužni već na samom početku bivaju „bombardovani“ lokalnim temama. Kažu da su jedino čuli za mijenjanje i postavljanje direktora po institucijama i  za nova netrasparentna zapošljavanja. Pa dok su se apetiti NES-ovaca, SDP-ovaca i njihovih trabantskih uhljeba Đure i Nađe pozadovoljavali, građani su čekali i šutjeli o zastoju svih projekata. Zbog čega su danas na svim tribinama glasno izrazili svoj protest protiv takve politike.

Takvo smo stanje zatekli i u Modroj, ali našim kandidatima nije ni ovoga puta predstavljalo problem da stanu ispred svojih Modrana i da otvoreno i jasno razgovaraju o svim problemima.

Mještane naše Modre su ovih dana posjećivali pojedinci iz političkih partija, a posebno su bili ažurni oni koji su upravo blokirali sve projekte na našoj općini. Skidajući sav teret sa sebe i pravdajući se time da su oni tek dvije godine većina. 

Hvala Bogu te su njihove dvije godine prošle, a SDA je stala uz razumne pojedince u Općinskom vijeću i već na prvoj sjednici smo donijeli Program fonda i rebalans budžeta kroz koje smo projecirali sve opravdane prijedloge mjesnih zajednica. Uvjereni smo da ćemo do kraja godine započeti realizaciju većine tih projekata. 

Kandidat SDA za Skupštinu USK-a Ernad Seferović, obavijestio je prisutne Modrane o projektu obnove lokalnog mosta i o presvlačenju lokalne ceste novim slojem asfalta. „Svakako ćemo završiti i kompletnu rekonstrukciju ulične rasvjete a i svi drugi vaši opravdani zahtjevi će ući u program za narednu godinu“, istakao je Seferović.

Mladi kandidat Asmir Kadirić je kazao da je: „U ovako presudnim momentima za našu državu značajno je da se okupljamo oko pravih i istinskih ideja, te da je SIGURAN da će se i građani Modre okupiti oko ideala, za koje su najbolji sinovi pa i moj babo dali život. A takve ideale zaSIGURNO gaji SDA.“

Zinajda Hadžić je kazala da je sa vrijednim ljudima iz Modre uvijek imala korektnu suradnju i kao bivša direktorica Osnovne škole „Fajtovci“. Hadžićka je naglasila i to da su zajedno sa SDA uradili mnogo projekata, te je pozvala Modrane da izađu na izbore i da SIGURNO biraju i izaberu one koji su radili i koji će raditi za svoje građane. 

Osim pitanja dinamike realizacije projekata, najveći broj pitanja je bio upućen prema federalnom zastupniku, po nani rahm. Saidi, Modraninu Asimu Kamberu. 

Kamber je Modrane podsjetio na činjenicu kako na nekoliko zadnjih izbora nisu prisustvovali tribinama SDA ili bi ih u prosjeku 5-6 dolazilo. „Današnja vaša posjeta govori da se naše partnerstvo počinje učvršćivati. Ne zamjeramo vam što ste na prethodnim izborima svoje glasove dali drugim strankama, ali nam je isto drago što ste i vi i svi naši sugrađani mogli vidjeti učinak SDP-a, NES-a i njihovih potkupljenih preletača u Općinskom vijeću. Svi znamo da je taj učinak nula, kao što znamo da će naše čvrsto partnerstvo u Modroj i na cijeloj općini osigurati konačnu realizaciju i vaših zahtjeva. Na kraju vas molim da ne odbacite stranke koje su u Modroj imale vašu djelimično podršku, ali da svakako svoj glas date onima koji znaju, koji su se dokazali i koji hoće da rade s vama. A uvjeren sam da ste se svi vi već SIGURNO opredijelili da glasate i za Bakira Izetbegovića“, zaključio je Kamber.

Poslije zvaničnog dijela tribine, kandidati SDA su ostali sa Modranima u relaksiranom razgovoru uz degustiranje pokojeg oraha – koštunca i jabuke – zelenike, koja je ove godine rodila baš onako kako se u Modroj rodila jedna nova doza odgovornosti i partnerstva sa SDA. SIGURNO!  

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0