“Procurili” renderi Samsungovog pametnog sata Watch Active 4

HomeTech & Gadgets

“Procurili” renderi Samsungovog pametnog sata Watch Active 4

Samsung tuži Huawei zbog navodne povrede patenta

Renderi još uvijek nenajavljenog Samsungovog smartwatcha pojavili su se na internetu.

Radi se o pametnom satu pod nazivom Galaxy Watch Active 4, čiji renderi dosad najbolje otkrivaju izgled ovog uređaja, prvog koji neće koristiti Tizen.

Na renderima se vidi smartwatch s edge-to-edge displayem i dva dugmeta na desnoj strani, ali rotacione krune ili rotacione ivice nema.

Očekuje se da će Samsung predstaviti novi sat 28. juna, a ovaj uređaj je veoma važan za kompaniju. Nakon nekoliko mjeseci špekuliacija, kompanija je saopćila u Maju da će spojiti operativni sistem Tizen sa Googleovim Wear OS-om kako bi se stvorio novi OS pod nazivom Wear. Zajednički napori dvije kompanije trebaju rezultirati dužim trajanjem baterije, bržim radom OS-a i pojednostavljivanjem posla za developere.

Galaxy Watch Active 4 će biti dostupan u crnoj, zelenoj, srebrenoj i zlatnoj boji te u dvije veličine, 44 i 40 mm. Također, pokretat će ga procesor zasnovan na 5nm tehnologiji.

Bit će to prilično direktan nasljednik sata Galaxy Watch Active 2 iz 2019. godine, koji nije imao rotirajuću ivicu zbog elegantnijeg izgleda.

Predstavljanje se očekuje u narednim mjesecima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0