instant fap

Prodano deset miliona telefona Galaxy S 3

Južnokorejski Samsung Elektronics, najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona, prodao je više od deset miliona primjeraka najnovijeg telefona Galaxy S 3 od premijere prije dva mjeseca.

Kompanija je ranije saopštila da u drugom kvartalu očekuje rekordan operativni profit od  5,9 milijardi dolara zahvaljujući dobroj prodaji svog najmodernijeg telefona. Južnokorejska firma vodi veliku tržišnu borbu sa Appleom“ i njegovim aparatima iPhone i iPad.

Galaxy S 3 prodaje se u više od 140 zemalja svijeta, a Samsung je očekivao da će cifra od deset miliona prodatih primjeraka biti premašena krajem jula. Samo u Južnoj Koreji prodato je više od milion ovakvih aparata.

Treća generacija ovog telefona donosi funkciju prepoznavanja lica i poboljšane glasovne kontrole, kao i snažniji procesor.

Aparat ima 4,8 inčni (12,2 centimetara) ekran, koji je veći nego na prethodnom aparatu za 22 posto. Aparat detektuje oči svog korisnika i neće se automatski ugasiti ako korisnik gleda u ekran.

Samsung je na svjetska tržišta u prvom kvartalu isporučio ukupno 44,5 miliona pametnih telefona i premašio Apple sa njegovih 35,1 miliona aparata.

Ove dvije kompanije vode nekoliko sudskih sporova povodom prava na tehničke inovacije, a Samsung se nada da će u narednom periodu svojim novim modelom zauzeti još veći procenat američkog tržišta prije premijere iPhonea 5 kasnije ove godine.

KOMENTARI