instant fap

Produžen Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

Produžen Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

Općina Sanski Most i Investicijska fondacija Impakt obavještavaju zainteresovane postojeće i potencijalne poduzetnike sa područja općine Sanski Most da je produžen rok za predaju prijava za Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja do 05.augusta 2020. godine.

Općina Sanski Most u saradnji sa Investicijskom fondacijom “Impakt” raspisala je javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja. Na javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresovane osobe nastanjene na području općine Sanski Most, kao i organizacije civilnog društva koje imaju interes za pokretanje socijalnih ili društvenih preduzeća. U svrhu adekvatnog informisanja o programu YEP Inkubator poslovnih ideja, Investicijska fondacija IMPAKT i Općina Sanski Most proteklog mjeseca organizirali su prezentaciju programa YEP Inkubator poslovnih ideja koja je održana u prostoru stare gradske vijećnice.

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Općine Sanski Most već se realizuje program mentorske i savjetodavne podrške za postojeće obrtnike i preduzetnike, a program će obuhvatiti i uspostavu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i preduzetništvo, izradu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i preduzetništvo, kao i program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za 5 novih poslovnih poduhvata na području općine.

Prijave na odgovarajućem prijavnom formularu podnose se najkasnije do 05.08.2020. godine, a prijavni formular je moguće preuzeti elektronski, na zvaničnoj web stranici Općine www.sanskimost.gov.ba ili lično na Info pultu općine Sanski Most, gdje se ujedno mogu dobiti i sve informacije vezane za jevni poziv.

KOMENTARI