instant fap

Profesionalni debi Albina Fajkovića

Profesionalni debi Albina Fajkovića

Bosanskohercegovački reprezentativac u kikboxu, Albin Fajković iz Sanskog Mosta, danas ima prvu zvaničnu profesionalnu borbu. On će u švicarskom gradu Winterturu učestvovati na gala profesionalnoj večeri u kikboxu po WKA verziji u disciplini K1 stil u kategoriji do 67 kilograma.

Radi se o takmičenju koje je  odskočna daska za mlade kikboxing borce, koji će kasnije imati priliku da se bore u profi-mečevima u Evropi  i širom svijeta . Mladog Fajkovića u Švicarsku je odveo  Nijaz Mujić, menadžer i službeni predstavniki BiH u kick boksu za WKA asocijaciju, koji je prepozao njegov rad . Mujić naglašava  da na takmičenju nastupaju sami šampioni,  a poznati treneri i menadžeri  uzimaju talente za daljni profesionalni rad. „ Sutra je velika noć za Bosnu i Hercegovini i takmičare koji dolaze iz naše zemlje.

Pored Fajkovića, još nastupaju  Mujo Šušnjar iz Bihaća, i Enko Alić iz Sarajeva. Radi se o mladim borcima koji su preko noći dobili priliku da pokažu koliko vrijede. Ja se iskreno nadam da su treneri u klubovima uradili svoje, da će borci odraditi dobre mečeve, te da će dostojno predstavljati državu i  grad iz kojeg dolaze“, kaže u telefonskom razgovoru za Radio Sanu Mujić. On naglašava da posebno vlada veliko interesovanje za meč  Fajkovića. „ Albin za protivnika ima Dardana Jusufija, koji je šampion i ima pojas profesionalnog prvaka Švicarske.

Ovaj meč će ujedno biti i za Internacionalnog prvaka Švicarske. Nadam se da će mladi Fajković pokazati koliko je dobar borac i da će odraditi dobar meč i donijeti pojas u Bosnu i Hercegovinu“, kažeMujić. On  ističe, da će na ovom takmičenju biti veliki broj promotora, te ako Fajković i izgubi u ovoj borbi, ali odradi dobar meč, svakako će dobiti novu priliku za naredni nastup u Njemačkoj.

Albin Fajković pred odlazak u Šrvicarsku  je rekao da se dugo pripremao i održao veoma jake treninge sa svojim trenerom Mirnesom Topićem, inače trenerom Kluba bnorilačkih sporova „Sana“ iz Sanskog Mosta. „ Maksimalno sam spreman i nadam se najboljem rezultatu. Dat ću sve od sebe da osvjetlam obraz našeg kluba i da opravdam ulaganje u dosadašnji rad. Za mene je veliki uspjeh i sam nastup na ovom takmičenju i sretan sam zbog toga, ali ću se svakako potruditi da napravim dobar rezultat“, rekao je uvijek skromni Fajković.

Trener Mirnes Topić ističe da je Albin odradio zahtjevne fizičke i tehničke pripreme, te da vjeruje u ovog mladog borca. „Ja mislim da je i sam poziv za Albina da nastupi u Švicarkoj velika stvar za Sanski Most. Njemu je sutra prvi zvanični profi nastup i to puno znači. Sa puno entuzijazma je odradio jake treninge u proteklom periodu i spreman je. Ipak, on je još jako mlad, a za protivnika ima iskusnog i kvalitetnog borca. Potajno se nadam  uspjehu“, rekao je trener Topić.

KOMENTARI