Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina će automatski biti privatni

HomeMagazin

Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina će automatski biti privatni

TikTok testira Repost dugme za dijeljenje klipova

Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina bit će automatski privatni, a to je rezultat mjera koje uvodi ova popularna aplikacija s ciljem unapređenja sigurnosti djece.Profilima korisnika mlađih od 16 godina moći će pristupiti samo korisnici čiji zahtjev za praćenje bude odobren, a time će dobiti mogućnost komentarisanja klipova. Također, opcija preuzimanja bilo kakvih klipova s profila osoba mlađih od 16 godina bit će onemogućena.

Iz TikToka poručuju kako se nadaju da će ove promjene ohrabriti mlade korisnike da se “aktivno uključe u putovanje online privatnosti”.

“Nadamo se da ćemo ih inspirisati da preuzmu aktivnu ulogu te da informisani donose odluke”, istakla je šefica odjela za privatnost Elaine Fox.

Osobe u dobi između 13 i 15 godina će moći “odobravati” prijatelje i omogućavati im da komentarišu klipove, a imat će i izbor da li žele da klipovi budu javno dostupni ili ne. Ipak, njihovi profili neće biti predlagani drugim osobama.

Na profilima osoba u dobi od 16 i 17 godina neće biti dozvoljeno drugima da preuzimaju njihove klipove, ali će opcija gašenja ove restrikcije ostati dostupna. 

Popularni dueti se neće moći praviti s osobama mlađim od 16 godina osim ako one ne daju dozvolu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0