instant fap

Program “Ljeta na Sani 2013”

Program “Ljeta na Sani 2013”

Ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija „Ljeto na Sani 2013“ koja će biti održana od 14. do 28. jula ponudiće niz zanimljivih i prigodnih sadržaja kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera.

Manifestacija „Ljeto na Sani“ svečano će biti otvorena u nedjelju 14. jula, tradicionalnom sladoledijadom i defileom najmlađih Sanjana. Svečani otvor, u kojem će učestvovati mališani iz Dječijeg vrtića „Krajiška radost“ biće upriličen u malom gradskom parku u 20 sati, a nakon toga uslijediće izvođenje pozorišne predstave za djecu pod nazivom „Cuko i maca“, u izvedbi krativne redionice iz Zenice. Istog dana sa početkom u 10 sati u u parku na Trgu oslobodilaca održaće se šahovski turnir pod nazivom „Šahovski dani dijaspore“ koju organizuje Šahovski klub „Dr. Dido“.

Narednog dana, u ponedjeljak 15.jula, u Gradskoj galeriji sa početkom u 20 sati i 30 minuta biće otvorena izložba slika koja nosi naziv „Počiteljska priča, dok će u malom gradskom parku sa početkom u 21 sat nastupiti muzičari iz „No ordinary balkan benda“ iz Sarajeva. U utorak 16. jula na pozornici malog gradskog parka sa početkom u 21 sat biće izvedena predstava „Stilske vježbe“ amaterskog pozorišta Teatar art iz Sanskog Mosta. U sklopu ovogodišnje manifestacije, u srijedu 17. jula održaće se drugi po redu „Papec rok fest“, na kojem se i ove godine očekuje nastup nekoliko bendova. U četvrtak 18. jula biće upriličena noć amaterskog narodnog stvaralaštva. U petak 19. jula u malom gradskom parku članovi Kluba ekstremnih sportova iz Sanskog Mosta održaće prezentaciju svojih aktivnosti. Istog dana predviđeno je održavanje tradicionalnih skokova sa Gradskog mosta, a nakon toga održaće se veče modernog plesa na kojem će nastupiti  članovi Plesnog kluba „Virus“ iz Bihaća.

Za ovaj dan u parku na Trgu oslobodilaca planirano je otvaranje ljetnog sajma pod nazivom „Kupujmo domaće“, koji organizuje Udruženje obrtnika Sanski Most. Subota 20. juli rezervisana je za „Noć dobre zabave“ u sklopu koje će posjetioce zabavljeti popularni bh. pjevač Neno Murić sa svojim bendom, a za isti dan planirano je da se održi i ulična atletska trka. Sutradan, u nedjelju 21. jula održaće se koncert multireligijskog vokalno-instrumentalnog sastava „Harmonija“, koji djeluje pri nevladinoj organizaciji „Centar za izgradnju mira“, a nakon toga biće upriličena „Noć filma“ na kojoj će biti prikazano nekoliko filmskih ostvarenja.

U ponedjeljak 22. jula, u sklopu  tradicionalne akcije „Nek mirišu sanske avlije“, u kojoj se bira najljepše uređeno dvorište, balkon, avlija te najbolje uređena mjesna zajednica, biće održano proglašenje pobjednika,  nakon toga nastupiće sanski bend „No limit now“ sa gostima. U utorak 23. jula biće izvedena predstava „Ja mahalac“ u kojoj naslovnu ulogu igra jedan od najpopularnijih bh. glumaca Dragan  Marinković Maca. Ovim će biti okončan kulturno-zabavni program koji će se odvijati do 23. jula,  nakon toga, 24. jula bit će otvoren ljetni sajam knjige, koji se i ove godine organizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom Sanski Most, i koji će trajati do 28. jula. Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“ je općina Sanski Most, a sponzori su BH Telecom, Telinea i Didaco. Medijski pokrovitelj je Radio Sana.r

KOMENTARI