instant fap

Program obilježavanja dana općine

Organizacioni odbor za obilježavanje desetog oktobra, Dana općine Sanski Most, utvrdio je program ovogodišnje manifestacije koja će trajati u periodu od 9.-14. Oktobra…

Ovaj organizacioni odbor čine predstavnici boračkih udruženja s područja općine Sanski Most, a za njegovog predsjednika izabran je predsjednik udruženja „Patriotska liga“, Mehmed Hrapić.

Ovogodišnja manifestacija će započeti 9. Oktobra obilaskom mezarja i mjesta stradanja građana općine Sanski Most. Istog dana biće upriličen prijem za porodice šehida i poginulih boraca, nosioce priznanja „Zlatni ljiljan“ i predstavnike boračkih udruženja. U srijedu, desetog oktobra predviđena je posjeta općinskog načelnika sanskom rodilištu i darivanje djeteta koje je rođeno na ovaj datum.

Istog dana biće upriličeno i tradicionalno bacanje cvijeća s gradskog mosta u znak sjećanja na sve koji su ugradili svoje živote u temelje slobode. Nakon toga biće održana prigodna izložba u prostoru stare gradske vijećnice, a potom i svečana akademija.

Centralni događaj tog dana, ali i kompletne manifestacije, biće otvaranje spomenika oslobodiocima Sanskog Mosta na Trgu ljiljana. U međuvremenu, trebalo bi da budu okončani svi građevinski radovi u sklopu realizacije tog projekta.

U četvrtak, 11. Oktobra u prostoru stare gradske vijećnice održaće se promocija dokumentarnog filma „Genocid u Prijedoru“. Tradicionalni dani poljoprivrede, koji se organiziraju u sklopu Dana općine Sanski Most, biće upriličeni 12. Oktobra.

U subotu 13. Oktobra biće obilježena godišnjica pogibije pukovnika Armije RBiH, Osmana Porića na području brda Mulež, a za nedjelju 14. Oktobra biće upriličen također tradicionalnio šahovski turnir u organizaciji šahovskog kluba „Dr. Dido“.

I ove godine biće organiziran planinarski marš pod nazivom „stazama oslobodilaca“ od Bihaća do Sanskog Mosta…

KOMENTARI