instant fap

Programeri iz BiH razvili aplikaciju koju koriste Harvard, Oxford, Princeton…

Programeri iz BiH razvili aplikaciju koju koriste Harvard, Oxford, Princeton…

Iza ove web aplikacije koja omgućava efikasnije istraživanje stoji tim bh. kompanije ZenDev

Aplikaciju Avidnote, koju je razvio tim bosanskohercegovačke kompanije ZenDev, koriste i preporučuju najprestižniji univerziteti na svijetu poput Hardvarda, Princetona, Oxforda, Stanforda…

Riječ je o web aplikaciji za istraživače koja spaja nekoliko različitih dijelova akademskog pisanja i omogućava efikasnije istraživanje, praćenje bilješki online, kategoriziranje različitih referenci i rad na zajedničkom projektu. Programeri iz BiH razvili su njen tehnološki dio.

– Istraživanje se i dalje radi na stari, neproduktivan način, gdje istraživači čitaju jako puno radova i zapisuju bilješke. Cilj Avidnota je pružiti digitalnu platformu za sve istraživačke podatke, članke i bilješke na kojoj možete pronaći navedene informacije i bilježiti vaše reference na jednom mjestu, i na taj način će  postati jedini alat koji vam je potreban za vaše istraživanje, kazao je Senad Šantić, osnivač kompanije ZenDev i suosnivač Avidnote-a.

Potencijal i globalni značaj Avidnote-a je prepoznat u finalu Venture Cupa – prestižnog takmičenja za startape upriličenog  7. oktobra u Stockolmu, gdje je Avidnote osvojio titulu najboljeg startapa u kategoriji “Best traction” – proizvod koji ima najbolje rezultate na tržištu.

Ovaj uspjeh je još jedan od pokazatelja kako se iz Bosne i Hercegovine može djelovati globalno.

Više detalja o ovom inovativnom alatu, kao i besplatno testiranje istog, možete uraditi putem ovog linka.

KOMENTARI