Programeri iz BiH razvili aplikaciju koju koriste Harvard, Oxford, Princeton…

HomePozitivne priče

Programeri iz BiH razvili aplikaciju koju koriste Harvard, Oxford, Princeton…

Ujedinjeni u borbi za r(ij)eke Balkana

Iza ove web aplikacije koja omgućava efikasnije istraživanje stoji tim bh. kompanije ZenDev

Aplikaciju Avidnote, koju je razvio tim bosanskohercegovačke kompanije ZenDev, koriste i preporučuju najprestižniji univerziteti na svijetu poput Hardvarda, Princetona, Oxforda, Stanforda…

Riječ je o web aplikaciji za istraživače koja spaja nekoliko različitih dijelova akademskog pisanja i omogućava efikasnije istraživanje, praćenje bilješki online, kategoriziranje različitih referenci i rad na zajedničkom projektu. Programeri iz BiH razvili su njen tehnološki dio.

– Istraživanje se i dalje radi na stari, neproduktivan način, gdje istraživači čitaju jako puno radova i zapisuju bilješke. Cilj Avidnota je pružiti digitalnu platformu za sve istraživačke podatke, članke i bilješke na kojoj možete pronaći navedene informacije i bilježiti vaše reference na jednom mjestu, i na taj način će  postati jedini alat koji vam je potreban za vaše istraživanje, kazao je Senad Šantić, osnivač kompanije ZenDev i suosnivač Avidnote-a.

Potencijal i globalni značaj Avidnote-a je prepoznat u finalu Venture Cupa – prestižnog takmičenja za startape upriličenog  7. oktobra u Stockolmu, gdje je Avidnote osvojio titulu najboljeg startapa u kategoriji “Best traction” – proizvod koji ima najbolje rezultate na tržištu.

Ovaj uspjeh je još jedan od pokazatelja kako se iz Bosne i Hercegovine može djelovati globalno.

Više detalja o ovom inovativnom alatu, kao i besplatno testiranje istog, možete uraditi putem ovog linka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0