instant fap

Projekt raspada BiH je započeo kroz osnivanje SBB-a i instaliranje Lagumdžijinog najboljeg druga i drugarice – Fahrudina Radončića

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić koristeći svoj stranački bilten „Dnevni avaz”, tu „imperiju laži i zla“ kako ju je svojevremeno opisao njegov sadašnji najbolji drug i drugarica Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH, u sklopu svoje prljave kampanje predstavlja Stranku demokratske akcije, njene članove i simpatizere kao najveće neprijatelje BiH

U bjesomučnom nastojanju da kreira javno mnijenje i postane bošnjački lider, nesvjestan je koliko, zapravo, potcjenjuje javnost, naročito bošnjački narod koji s razlogom sumnja u njegove dobre namjere.

Malobrojni su oni koji su povjerovali da bolja budućnost BiH leži u spašavanju Radončićevog sumnjivog kapitala. Stoga Radončić i njegov SBB nemaju moralnih dvojbi ni u sijanju razdora među narodom, ni u nazivanju SDA neprijateljem BiH i sudionikom antibosanskohercegovačke zavjere, kakvoj zapravo pripada Radončić sam.

Sve je to nedavno potvrdio Međunarodni institut IFIMES za bliskoistočne i balkanske studije iz Ljubljane. U njihovom se izvještaju navodi da su (para)obavještajni krugovi iz Beograda započeli projekt raspada BiH kroz osnivanje Saveza za bolju budućnost i instaliranje Fahrudina Radončića kao novog bošnjačkog lidera, kako bi osigurali saradnju bošnjačkog političkog vodstva, bez kojeg konačni raspad nije izvodiv.

IFIMES u izvještaju podsjeća da se historija ponavlja te da BiH ima tradiciju instaliranja lidera izvana, kakav je bio i posljednji slučaj sa Radovanom Karadžićem koji je, kao i Radončić, došao iz Crne Gore.

BiH je multietnična država kompliciranog uređenja, te zahtijeva odgovornu vlast koja svakom pitanju pristupa sa maksimalnom dozom političkog profesionalizma.

Politički diletantizam Fahrudina Radončića i njegovog SBB-a, plasiranje njihove iskrivljene stvarnosti, nisu i ne mogu biti odgovor na zahtjeve države BiH i njenog naroda. Stranka demokratske akcije podsjeća da je BiH međunarodno priznata, nezavisna, suverena i nedjeljiva zemlja i vjerujemo da bošnjački narod nikada neće stati iza planova Farudina Radončića i njegovog SBB-a.

KOMENTARI