Proljeće u zelenilu i prirodi

HomeLokalne temeSanski Most

Proljeće u zelenilu i prirodi

PREDIVNO Fotografije koje će vam izmamiti osmijeh na lice

a sve višim temperaturama i sve brojnijim sunčanim danima, većina se ljudi ovih dana budi iz „zimskog sna“ i puni nekom novom energijom, voljom za aktivnosti, izlete i nove hobije. Možda vam je palo na pamet kako bi ovog proljeća mogli početi istraživati planine? Možda čak i postati pravi, ozbiljni planinar?

Odlična ideja, no možda se pitate kako krenuti, kamo se za početak uputiti. Svakako za prvo planinarenje treba odabrati lijep, sunčan dan i neki jednostavniji izlet, kako zbog napora i hladnoće ne biste prerano odustali od svog novog hobija. Sana, srećom, takvim odredištima obiluje, samo ih treba znati odabrati.

Prilikom planiranja i istraživanja odredišta, provjerite dužinu staze, prosječno vrijeme prolaska, ali i visinsku razliku – taj je podatak onaj koji pokazuje koliko će uspon biti zahtjevan. Kako bismo vam olakšali izbor i odgovorili na pitanje gdje planinariti, donosimo nekoliko prijedloga planina i gora te konkretnih staza prikladnih za početnike. Proučite naš popis, čvrstu i udobnu obuću na noge, vodu i sendvič u ruksak – i spremni ste za svoj prvi planinarski izlet.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0