instant fap

Promocija “Domaćih proizvoda”

Promocija “Domaćih proizvoda”

U organizaciji Udruženja obrtnika Općine Sanski Most te Udruženja „Domaći proizvod“, ovih dana upriličeni su događaji koji imaju za cilj promociju lokalne proizvodnje i proizvoda ovdašnjih proizvođača.

DSC_0011

 

Prema riječima predsjednika općinskog udruženja obrtnika, Irfana Ahmetagića, ova dešavanja su organizovana u vrijeme praznika, kada veliki broj Sanjana koji žive i rade u inozemstvu posjećuju rodni grad. On je dodao kako je prije nekoliko dana u prostoru gradske galerije organizovana izložba sanskih proizvoda u okviru koje su izloženi suveniri, rukotvorine i predmeti iz domaće radinosti.

DSC_0010

Ispred zgrade VF komerca danas je otoren sajam male privrede koji je prodajnog karaktera. Predstavnik Udruženja „Domaći proizvod“, Sead Dudić, istakao je kako je ekonomska kriza teško pogodila male privrednike. Prema njegovim riječima, ovakvi događaji su prilika da se predstave lokalni proizvodi obzirom na činjenicu da mali obrtnici i proizvođači nemaju sredstava za skupa marketinška oglašavanja. Posjetioci navedenih sadržaja imaće priliku da pogledaju šta rade vrijedne sanske ruke, a izložba i sajam trajaće do naredne srijede.autor:radiosana

DSC_0006 DSC_0004 DSC_0003 DSC_0002 DSC_0001

KOMENTARI