instant fap

Promocija knjige Asima Kambera “Država neboder”

“Država neboder” je zapravo jezička i sadržajna analiza pisanja Avaza, koju je javnosti ponudio Kamber, baveći se likom i (ne)djelom izdavača i vlasnika Avaza i političke partije Fahrudina Radončića

Sinoć je u Sarajevu, u hotelu Bosnia, promovirana knjiga Asima Kambera “Država neboder”. O knjizi, koja je još u priprimi izazvala veliki interes javnosti, govorili su njezin recenzent dr. Josip Baotić, te književnik Amir Talić i urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović.

“Država neboder” je zapravo jezička i sadržajna analiza pisanja Avaza, koju je javnosti ponudio Kamber, baveći se likom i (ne)djelom izdavača i vlasnika Avaza i političke partije Fahrudina Radončića.

Među ostalim pikanterijama valja izdvojiti i primjer iznesen u knjizi, a radi se o posjeti Radončića Sanskom Mostu, na kojem autor analizira Radončićev stvarni odnos prema bošnjačkoj tradiciji. Kamber opisuje tradicionalni način života i vrijednosti Bošnjaka u Krajini i pokazuje kako se ponašao Fahrudin Radončić demonstrirajući moć skupim autima sa zatamnjenim staklima i naručivanjem – juhe od kornjače.

Promociju knjige uveličali su predsjednik Federacije BiH gospodin Živko Budimir, ministri Kaplan i Halimović, gospodin Vahid Hećo, visoki dužnosnici nekoliko stranaka i mnogi drugi.

[flagallery gid=44 name=Gallery]

Oslobođenje.ba

KOMENTARI