instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Promocija knjige Denisa Bećirovića

Promocija knjige Denisa Bećirovića

U sali gradskog kina sinoć je održana promocija knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“, čiji je autor dr. Denis Bećirović, jedan od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima.

Bila je ovo prilika i da Bećirević izloži osnovne crte svog političkog programa i predstavi svoje političko djelovanje u proteklom periodu. O knjizi su govorili zastupnici u Parlamentu BiH, Saša Magazinović i Jasmin Emrić, poslanik u Skupštini USK, Albin Muslić, nekadašnji bh diplomata, Nerkez Arifhodžić, ratni oficir Armije RBiH, Ferid Buljubašić te profesorica Pravnog fakulteta u Sarajevu, dr. Benjamina Londrc.

Promotori su istakli kako knjiga jasno pokazuje državnički karakter ukupne djelatnosti Denisa Bećirovića i dodali da je ova knjiga svjedok iscrpnog, ustrajnog i dosljednog zalaganja Denisa Bećirovića za očuvanje cjelovitosti i samostalnost i BiH, kao i za njenu demokratizaciju i ostvarenje ravnopravnostih svih njenih građana. Bećirević se također obratio prisutnim posjetiocima poručivši da svim javnim dužnosnicima mora biti čast da služe BiH, jednoj od najstarijih država u Europi, državi koja je još na zasjedanjima ZAVNOBIH-a kao temeljni princip odredila potpunu jednakost svih građana pred zakonom.

Knjiga „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ sadrži dokumentirana izlaganja Bećirovića kao poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH od 2006. godine, njegove izjave i izlaganja na domaćim i međunarodnim skupovima, poslaničke prijedloge i inicijative među kojima je i prijedlog za zakonsko kažnjavanje onih koji poriču da se počinjeni genocid uopće dogodio na nekom području, posebno genocid u Srebrenici:

KOMENTARI