Promocija košarke u Sanskom Mostu

HomeLokalne temeSanski Most

Promocija košarke u Sanskom Mostu

POZIV SANJANKAMA Budi dio pobjedničkog tima

Ženski košarkaški klub „Sana“ iz Sanskog Mosta prošle nedjelje je Gradskoj dvorani uspješno organizovao  „Turnir prijateljstva“. Nastupila su četiri kluba u konkurenciji kadetkinjama uzrasta 2008. godište i mlađe igračice, a pored domaćina još su učestvovali klubovi “Krajišnik” Velika Kladuša, “Borac” Drvar i “Basket time” Bugojno.  

Prema riječima Emira Lasića, trenera ŽKK “Sana”, cilj organiziranja ovog sportskog događaja je promocija ženske košarke u gradu na devet rijeka. On ističe da  klubu trenira preko 30 djevojčica raspoređenih u mini basket, pionirsku i kadetsku selekciju, a želja je da se u Sanskom Mostu omasovi bavljenje ovim popularnim sportom i da se klub osvježi sa novim snagama. 

 Pobjednički pehar su podigle Bugojanke, drugoplasirana je ekipa domaćina, treće mjesto je osvojio  Borac, a četvrto Krajišnik.  Na kraju treba pohvaliti novog predsjednika ŽKK “Sana”, Sanela Maunića koji je najzaslužniji za uspješnu organizaciju ovog sportskog događaja. On se  zahvalio prvo klubovima koji su se odazvali, zatim mladim sudijama Alejni Lasić i Sanjinu Aganaviću koji su odlično odradili svoj posao i svim drugima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos, a posebno  sponzorima. 

rtv sana

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0