instant fap
NaslovnicaUncategorized

Promocije knjige Faruka Alagić: „Krivi put nije pravi put“

Promocije knjige Faruka Alagić: „Krivi put nije pravi put“

Svjetlo dana ugledala je prva zbirka poezije našeg sugrađanina, Faruka Alagića, a njen naziv je „Krivi put nije pravi put“.

Mnogi su se iznenadili kada su čuli da Alagić piše poeziju iako on kaže kako pjesme piše još od dječačkih dana.

U proteklih nekoliko decenija, kako kaže, napisao je četiri zbirke pjesama s različitom tematikom, ali zbog raznoraznih okolnosti sve do sada nije imao priliku da ih objavi. Prije izvjesnog vremena odlučio je da sve pjesme objedini u jednu zbirku koja je nedavno izašla iz štampe. Predgovor za ovu knjigu napisao je naš poznati književnik i publicista, Fatmir Alispahić, koji se pohvalno izrazio o Alagićevoj poeziji.

„Faruk Alagić je svoju poetiku utemeljio na narodnoj osjećajnosti, a to je prostranije i neposrednije od ma kakvog akademičnog, sofisticiranog i visokoumnog čitanja i tumačenja.“, napisao je Alispahić. Zbirka je podijeljena na četiri tematska ciklusa, a pjesme su idejno posvećene vjerskim temama, tradicionalnim i porodičnim vrijednostima kod Bošnjaka, te su prožete patriotizmom i ljubavi prema Bosni.

Uskoro se očekuje promocija ove zbirke u Sanskom Mostu, a zanimljivo je kako je ona uvrštena i u program ovogodišnje manifestacije „Slobodarski dani Bosanske Krupe“.

Faruk Alagić je rođen prije 55 godina u Fajtovcima, gdje i danas živi, pripadnik je 511. Slavne brdske brigade koja je djelovala u sastavu Petog korpusa i već dugi niz godina je uposlenik JKP „Sana“.

14310433_1227136697337368_5867929509604310949_o

 

KOMENTARI