Prosinečki: Tražio sam od Saveza da nađu novog selektora

HomeSport

Prosinečki: Tražio sam od Saveza da nađu novog selektora

Preokret u Armeniji: Ostaje li Robert Prosinečki selektor?

Bivši selektor BiH Robert Prosinečki je u Podcastu Inkubator govorio o vremenu provedenom na mjestu selektora BiH, raznim problemima, ali i o novim kvalifikacijama za Mundijal 2022.

“Bosna i Hercegovina je bila prva u grupi i igralo se dobro. Poslije toga su došle kvalifikacije za EURO, a onda sam se ja razbolio. Operacija jedna, druga, treća, četvrta… Možda u tom periodu nisam bio pravi za reprezentaciju”, kazao je Prosinečki i prokomentarisao utakmice protiv Grčke i Finske u kvalifikacijama za EURO te otkrioda je tražio od saveza da nađu novog selektora:

“Mislim da je ključna utakmica bila 2:2 protiv Grčke. Vodili smo 2:0 i da smo tada pobijedili vjerovatno bi bilo drugačije. Nakon toga nismo odigralo dobro u Finskoj. Igrači više nisu imali želju kao u Ligi Nacija. Nisam mogao to preokrenuti da budemo pravi. Imali smo utakmicu kvalifikacija za odlazak na EURO sa Sjevernom Irskom, koja se trebala igrati u Zenici, a ja sam prije toga rekao da nađu nekog drugog ko bi mogao podići ekipu i ko bi mogao napraviti najbolje da BiH ode na EURO. Nažalost, utakmica se izgubila. Bile su dobre šanse da se ode na prvenstvo.

Bivši selektor Zmajeva je govorio i o Dušanu Bajeviću, koji je predvodio naš nacionalni tim u baražu za EURO:

“”Ne možeš reći da Dušan Bajević nema znanja i iskustva, jer je toliko godina u tom poslu. Nažalost, rezultat nije napravljen. Pratim BiH, imam puno prijatelja i volim otići u Sarajevo. Odigrali su dobru utakmicu protiv Francuza, protiv Finaca je bilo 2:2, moglo se dobiti i izgubiti i opet će biti vrlo teško otići na veliko takmičenje. Francuzi će biti prvi, a ako BiH bude druga, igrat će opet baraž. Bit će tu zanimljivo u borbi za drugo mjesto”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0