Proslava kakvu još nismo vidjeli: Škot postigao gol, pa se unio protivničkom treneru u lice

HomeSport

Proslava kakvu još nismo vidjeli: Škot postigao gol, pa se unio protivničkom treneru u lice

Mirza Teletović premašio brojku od 1500 koševa u NBA ligi

Škotski nogometaš Chris Maguire postigao je hat-trick u pobjedi Lincolna nad Sunderlandom u engleskoj Ligi 1, a nakon postizanja prvog gola istakao se posebnom proslavom.

Maguire je jedna od većih legendi Sunderlanda u godinama koje su iza nas. Upisao je trocifren broj golova za klub, ali ga je trener Lee Johnson odlučio otjerati iz kluba.

Međutim, Maguire je čekao šansu i dočekao je na pravi način. Sinoć je u pobjedi u kojoj je postigao hat-trick za pobjedu (1:3) izazvao brojne reakcije javnosti zbog proslave.

Škot se prvo izvinio navijačima svog doskorašnjeg kluba, a onda je otrčao do Johnsona, unio mu se u lice i slavio pogodak. To je učinio nakon lijepog pogotka za 0:1 u 31. minuti.

Da stvari budu interesantnije, naredna dva pogotka koja je postigao na utakmici Maguire nije slavio, već se ponovo izvinjavao publici koju je više od tri godine veselio svojim golovima.

Ekipu je napustio tokom proteklog ljeta kada je trener Johnson odlučio da je višak u timu. Prešao je u Lincoln City kao slobodan igrač i tu mu ide veoma dobro.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: