instant fap

Prošlo je osam godina od tragedije Ljutih Krajišnika na povratku iz Litvanije

Prošlo je osam godina od tragedije Ljutih Krajišnika na povratku iz Litvanije

Na današnji dan 2013. godine poginula su trojica pripadnika navijačke grupe Ljuti Krajišnici Almir Kasumović, Vildan Pehlić i Hasib Mahmić, koji su stradali u Poljskoj vraćajući se s posljednjeg meča naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Noć prije ove tragedije ostat će zauvijek upisana u srcima svim Bosancima i Hercegovcima koji vole nogometnu reprezentaciju te nezaboravan trenutak kada je Vedad Ibišević u Litvaniji postigao pogodak i ovjerio historijski plasman našeg tima na Mundijal.

Međutim, već narednog dana pogodila nas je vijest da su tri naša navijača smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći po povratku iz Kaunasa.

Pet dana nakon tragedije, više od 10.000 ljudi je na stadionu u Vrnograču klanjalo dženazu Kasumoviću, Pehliću i Mahmiću.

Navijačka grupa Ljuti Krajišnici, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, i danas je uprkos velikoj tragediji aktivna i redovna na svim utakmicama nacionalnog tima.

“Neka vam je vječni rahmet, Krajišnici moji ljuti. Ono što ste nam ostavili u amanet i danas traje i trajat će do sudnjeg dana”, poručio je Admir Karabeg, predsjednik i vođa navijačke grupe Ljuti Krajišnici.

Iako je prošlo osam godina od ovog tužnog događaja, Ljuti Krajišnici zaista nisu zaboravljeni.

KOMENTARI