instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Protest opozicije ispred RTRS-a: “Budite radio-televizija Milorada Dodika”

Protest opozicije ispred RTRS-a: “Budite radio-televizija Milorada Dodika”

Protest je održan ispred zgrade javnog TV servisa Republike Srpske kako bi se izrazilo nezadovoljstvo izvještavanjem ove medijske kuće.

Cilj protesta je da se ukaže na uređivačku politiku Javnog servisa, koji je, kako smatraju opozicionari, produžena ruka režima.

Na protesnom skupu obratili su se lideri opozicije Nebojša Vukanović, Branislav Borenović, Milan Radović, Jelena Trivić i drugi.

“Oduzeli su borcima 78 miliona KM, a dali 56 miliona Sultanu od bruneja. Stići će ih pravda i došli smo da pošaljemo jasne poruke, ovo je treći skup i dat će Bog da bude treća sreća”,kazao je na početku večerašnjeg skupa Nebojša Vukanović.

“Nema razloga, mnogi su od vas klonuli i razočarani. Sjetite se kako je bilo našim precima kada su išli preko Albanije, ostavili porodice pa su se vratili na konjima, kao slavna naša vojska. I mi ćemo se dići iz pepela. Nemojte se predavati i klonuti duhom”, kazao je Vukanović.

Nakon njega se obratio Milan Radović iz SDS-a.

“Dobro veče dobri ljudi, hvala vam što ste došli večeras. Ovo je režimska televizija RS koja etiketira svakog ko je kritičar vlasti. Vi ste došli ovdje čistog srca. Ja vjerujem u vas. Režimska televizija je izvijestila prošli put da nas je bilo 2.000 a njih 50.000. To je objektivna televizija”, kazao je na početku.

“Da li će sada CIK biti nelegalan? Da li je od sutra nelegalni CIK? Da li od sutra vraćamo nadležnosti tako što ćemo sudove prebaciti ovdje? Da li ćemo od sutra imati vojsku RS? Da li ćemo vratiti sve nadležnosti? Nećemo jer je sve verifikovano”, kazao je.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da stoji ispred zgrade koja koja je tvornica laži i da su vladajući u RS lopovi.

“Jelena je pobijedila za predsjednika. Ne treba nama niko, nama treba samo ova iskrena i prava narodna podrška i zato je velika zahvalnost vama koji ste slobodno došli. Ostaćemo uz Jelenu i naš narod i tražićemo do kraja da se utvrdi odgovornost za one koji su krali izbore. Sve ste imali prilike da vidite i koliko nedostaje listića i vreća, pa nevažećih listića, i kada sve to sabarete radi se o 70 hiljada glasačkih listića. Zato je važno da na ovome insistramo do kraja. Igramo ovu utakmicu do kraja da nikada ne odustanemo. Ima nas više nego njih i to je važno jer ste došli slobodni, nisu vam prijetili i trpali u autobuse. Pozvam vas da kažemo svi ovoj fabrici laži koju uređuju našu RTRS, da je sramno njihovo izvještavanje”, kazao je Borenović.

Na uzvikivanje građana lopovi, lopovi, Borenović je dodao:

“Jesu lopovi, jer kradu od ovog našeg naroda. Nećemo mafiju, hoćemo normalnu i pravednu RS u kojoj zakoni vrijede jednako za sve i poštene izbore”.

Jelena Trivić takođe se obratila okupljenim građanima.

“Nisam došla da kukam, plačem, tugujem, ja sam zajedno s vama pobijedila, a oni su tu pobjedu oteli, jer su banda”, kazala je Trivić, na šta su građani skandirali “lopovi”.

“Imam snage više nego ikad da se toj organizovanoj, sistemskoj, mafijaškoj hobotnici suprotstavim u svakom obliku, na ulici i svakoj instituciji. Nikada im krađu nećemo priznati, to su lažni pobjednici. Ukrali su povjerenje, što je najgore od svega. U ovoj zemlji se sve može kupiti, ali ne mogu kupiti nas. Pobjedu mogu okačiti mačku o rep, nećemo odustati.”

“Čemu izlaziti na izbore ako će nas opet krasti? Borićemo se, biće nas sve više i više, može ovo da traje, nećemo stati na ovim protestima…”, poručila je Trivić.

Najavljeno još protesta, a među zahtjevima je zatraženo da rukovodstvo RTRS podnese ostavku i promijeni uređivačku politiku.

Nebojša Vukanović je na kraju pročitao zahtjeve da RTRS promijeni uređivačku politiku i da direktor i urednici podnesu ostavku.

Trivić je poručila i RTRS-u, malom broju urednika koji diriguju lažne vijesti. “Znamo da se uređivačka poliitka vodi u kabinetima”, kazala je ona i dodala da će ukoliko nastave sa etiketiranjem otkriti imena tih urednika.

KOMENTARI