instant fap

Protesti poljoprivrednika

Poljoprivredni proizvođači protestvovali su jučer u sedam gradova Federacije – Kupresu., Čapljini, Busovači, Tuzli, Zenici, Žepču i Bihaću.Izostalo je međutim najmasovnije okupljanje predviđeno ispred zgrade federalnog Parlamenta, jer je odgođena sjednica tokom koje se trebala donijeti odluka o sredstvima bitnim za opstanak poljoprivrednika

Međutim, to ih neće zaustaviti u nastojanjima da dođu do svojih sredstava kako bi sanirali štete i spasili urod, istakao je ovom prilikom predsjednik Udruženja poljoprivrednika “List“ iz Bihaća Osman Kovačević.

Slučajno ili ne, za danas planirana sjednica Predstzavničkog doma federalnog parlamenta na kojoj se trebalo raspravljati o desetmilionskom iznosu za poljoprivrednike je prolongirana.To je samo pojačalo gnjev ovih ljudi, koji već duže vrijeme čekaju podsticaje za rad na poljoprivrednim dobrima.

Njihov rad prošle godine sredstvima su donekle pratile kantonalne i općinske vlasti, međutim, ove godine i taj izvor finansiranja umanjen je. Sve je izvjesnije da će se odluka Koordinacije poljoprivrednih udruženja i Saveza F BiH o blokadi graničnih prijelaza 3. septembra obistiniti.

KOMENTARI