instant fap

Protiv Španije ponoviti zalaganje kao protiv Švicarske

Protiv Španije ponoviti zalaganje kao protiv Švicarske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju 29. maja odmjerit će snage sa prvacima Europe reprezentacijom Španije.

Ova prijateljska utakmica najvažnija je pripremna utakmica za Španiju pred Euro 2016, pa se očekuje kako će selektor Del Bosque priliku dati kvalitetnoj i provjerenoj ekipi, u kojoj ipak neće biti igrača Real i Atletico Madrida koji dan ranije igraju finale Lige Šampiona u Milanu.

Mehmed Baždarević je najavio kako će europskim šampionima suprostaviti najbolji tim koji Bosna i Hercegovina ima, a navijače više od imena prvog sastava zanima kakvo će zalaganje pokazati naši reprezentativci u ovom meču.

Novo “šetanje po terenu” dovelo bi do dugoročnog zahlađenja odnosa navijača prema reprezentaciji

Svi na terenu žele vidjeti igrače i cijeli tim koji od prve do posljednje minute igra sa punim angažmanom, baš kako je to bilo na posljednjem prijateljskom meču protiv Švicarske u Cirihu. Niko i nikada više ne želi i neće tolerisati nastupe kakav smo prikazali protiv Irske u Dublinu i u mnogim drugim mečevima, posebno jer meč baraža za Euro 2016 još jednom pokazao da se utakmice ne pobjeđuju kvalitetom na papiru, nego borbom prikazanom na terenu.

Dobar nastup protiv Švicarske vratio je pozitivnu atmosferu među navijačima, pa će naša reprezentacija u nedjelju 29. maja na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu imati odličnu podršku. Ulaznice za ovaj meč možete kupiti na portalu starticket.ch.

Važno je da se odigra onako kako se i samo smije igrati u dresu BiH, jer svako novo “šetanje po terenu 90 minuta” moglo bi dovesti do dugoročnog zahlađenja odnosa navijača prema reprezentaciji, što bi značajno umanjilo šanse da se BiH nađe na SP u Rusiji 2018. godine.

Utakmica na svjetskoj pozornici

Iako ne smije biti većeg motiva od podrške bh. navijača, našim reprezentativcima sigurno će dodatni motiv biti i činjenica da će ovu utakmicu putem malih ekrana prenositi oko 150 televizija i gledati stotine miliona gledalaca diljem svijeta.

Svoj dolazak na utakmicu najavili su i najeminentniji fudbalski zastupnici i skauti koji će dan ranije biti na finalu Lige Šampiona u talijanskom Milanu, tri sata udaljenom od St. Gallena.

KOMENTARI