Provjeravamo svoj mobitel u prosjeku svakih 12 minuta.

HomeTech & Gadgets

Provjeravamo svoj mobitel u prosjeku svakih 12 minuta.

Virusi koji dnevno ugrožavaju milione mobilnih telefona

U svijetu u kojem se svakodnevno koristimo laptopom, mobitelom i drugim elektronskim uređajima, pitamo se, je li moguće napraviti digitalni detoks i smanjiti korištenje ovih uređaja kroz dan?

Iako se čini kao gotovo nemoguća misija, postoje efektivni načini uz pomoć kojih možete ograničiti korištenje elektronskih uređaja svaki dan, a da to ne utječe previše na vaše navike i stil života. Naime, iako su nam tehnologija i pojedine mreže donijeli brojne benefite i rado uživamo u njima, važno je smanjiti besciljno pretraživanje i osvježavanje društvenih mreža.

Stalno provjeravanje mobitela, odlasci na društvene mreže, večeri provedene ispred blještećih ekrana mogu nas spriječiti u tome da pronađemo rituale, hobije i stvari u životu koje nas čine sretnijima. Digitalni detoks je važan kako biste reducirali stres u svom životu i ponovo se povezali sa svojim najbližima i na kraju krajeva sa samima sobom.
Ako niste sigurni kako polako, ali sigurno smanjiti korištenje mobitela, laptopa i drugih uređaja te ispuniti svakodnevicu sa nekim novim navikama i aktivnostima, prelistajte savjete koje izdvajamo u nastavku.

Odnedavno je dokazano kako ćete prije zaspati ako najmanje sat vremena prije spavanja ne budete u blizini i ne koristitie nikakve elektroničke uređaje. To je samo jedan od razloga zašto vam je potreban digitalni detoks, pogotovo navečer kada većina nas ima naviku pregledavati videje i fotografije online prije spavanja. Umjesto na mobitelu i laptopu, vrijeme nekoliko sati prije odlaska u krevet rezervirajte za čitanje, poboljšanu beauty rutinu ili pak uživajte u toploj kupki.

Umjesto da svakodnevno podijelite hrpu poruka na raznim društvenim mrežama kroz koje se ne možete iskreno povezati, nastojte vašu komunikaciju pretvoriti u druženja uživo, uz kavu, omiljene slatkiše, film i druge aktivnosti. Ne samo da će ovakva druženja goditi i vama i vašim prijateljima, nego ćete se i ispuniti pozitivnom energijom, a i jako je važno da u životu imate pravu podršku i ljude na koje možete računati i koji vas mogu saslušati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0