instant fap

PRUŽIMO IM PODRŠKU Kupujmo sanske proizvode

PRUŽIMO IM PODRŠKU Kupujmo sanske proizvode

Popuštanjem mjera zbog pandemije virusa korona veliki broj naših građana koji žive i rade u inostranstvu, ali i drugih gostiju i turista, posjetiće ovog ljeta Sanski Most.

Prilika je to i za ekonomski oporavak sanskih privrednika i poduzetnika kojima je situacija oko pandemije proizvela velike probleme. Sanski obrtnici žele što prije zaboraviti prošlu godinu i nadaju se ove godine boljoj i uspješnijoj poslovnoj sezoni.

Sanela Kazić, vlasnica jedine suvenirnice koja se nalazi u centru grada ističe kako su se spremili za turističku sezonu, a potencijalnim kupcima nudi se široka paleta raznih proizvoda. Kada je riječ o željama i prohtjevima kupaca, Kazićeva ističe kako su najtraženiji suveniri s motivima Sanskog Mosta.

Sanjani koji žive i rade i dijaspori najčešće kupuju takve predmete jer žele da ih u tuđini nešto podsjeća na rodni zavičaj. Hobi vezan za izradu različitih suvenira, cvijetnih aranžmana rukotvorina od bakra i drveta, te drugih predmeta, Sanjanka Sanela Kazić odlučila je prije nekoliko godina pretočiti u biznis i otvorila je vlastitu suvenirnicu u Sanskom Mostu.

Ova mlada djevojka kaže kako je talenat i ljubav za ovaj posao naslijedila od oca Irfana, ali da ga je vremenom prevazišla u mnogim stvarima. Mala suvenirnica u međuvremenu je postala mjesto gdje Sanjani često i rado svraćaju.

KOMENTARI