instant fap

Prva medalja za Hrvatsku na Olimpijadi

Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković osvojio je srebrno odličje na Olimpijskim igrama u Londonu, dok je zlatna medalja pripala je posadi Njemačke, a brončana Australije.

Iako je hrvatska posada i u kvalifikacijama i u polufinalu ostvarila najbolja vremena, a ove su godine osvojili i Svjetski kup s tri pobjede u tri regate, u finalu nije uspjela držati ritam s odličnom njemačkom posadom koja je od samoga starta povela i tu prednost održala do kraja utrke.

U njemačkom čamcu veslali su Karl Schulze, Phillipp Wende, Lauritz Schoof i Tim Grohmann.

Na jezeru Dorney danas su u veslanju podijeljena još tri kompleta medalja. U muškom samcu zlato je pripalo Novozelanđaninu Maheu Drysdaleu, srebro Čehu Ondreju Syneku, a bronca domaćem veslaču Alanu Campbellu.

Novozelandski dvojac bez kormilara Eric Murray i Hamish Bond suvereno je došao do zlata, ispred srebrnih Francuza Germaina Chardina i Dorian Mortelette, dok su Britanci George Nash i William Satch uzeli broncu.

Britanski dvojac na pariće Anna Watkins i Katherine Grainger osvojio je zlato, dok je srebro pripalo Australkama Kim Crow i Brooke Pratley, a bronca Poljakinjama Magdaleni Fularczyk i Juliji Michalskoj.

KOMENTARI