instant fap

Prva pobjeda sanskih košarkašica

Prva pobjeda sanskih košarkašica

Ekipa Ženskog košarkaškog kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta ostvarila je prvu zvaničnu pobjedu od osnivanja kluba 25.januara 2013 godine.

U okviru 1. kola Kantonalne lige USK za košarkašice, mlade sanske sportašice su gostovale u Bosanskoj Krupi gdje su rezultatom 24:37 porazile svoje vršnjakinje iz KK„Bratsvo“. Trener „Sane“, Emir Lasić, je i više nego zadovoljan prvim zvaničnim nastupom sanskih košarkašica. „Hvala igračicama koje su stvarno pružile jednu veličanstvenu partiju. Odigrali smo ono što smo radili prošle sedmice na treninzima i u dvije pripremne utakmice. Sve što smo zacrtali ostvarili smo na parketu u Bosanskoj Krupi, trijumf je bio tu i trebalo ga je samo pokupiti što smo i učinili. Rezultat je mogao biti i veći u našu korist, ali su šansu dobile svih 12 igračica koje su imale određenu minutažu u ovoj utakmici. Što se tiče daljeg toka prvenstva, mi ćemo nastojati da osvojimo šampionsku titulu.

Iako je nama ovo prva godina takmičenja pokušaćemo pobjednički pehar da donesemo u Sanski Most“, rekao je Lasić. On je ponovo istakao problem finansiranja sanskog ženskog košarkaškog kluba. Kako je naglasio, daljnje takmičenje će zavisiti od finansija, jer klub nema pomoć od Općinskog sportskog saveza i trenutno se finansira samo od članarina, odnosno pomoći roditelja košarkašica. „Iako trenutno nemamo novčanih sredstava, mi želimo da igramo i sa ponosom branimo boje naše Sane i da dokažemo mnogima da mi postojimo. S toga, poručujem ljudima dobre volje da pomognu ovome klubu, a mlade košarkašice ŽKK „SANA“ će to vratiti duplo“, kaže Lasić.

Narednu prvenstvenu utakmicu ŽKK „Sana“ treba odigarti protiv „Krajišnika“ iz Velike Kladuše, ali će Kantonalni košarkaški savez naknadno odrediti termin i mjesto odigravanja ove utakmice. Do tada će sanske košarkašice odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a jednu od njih igraju već u narednu nedjelju kada gostuju kod ekipe „Mladosti“ iz Prijedora.r

KOMENTARI