instant fap

Prva sjednica privrednog savjeta

Prva sjednica privrednog savjeta

U sali Općinskog vijeća Sanski Most jučer je održana sjednica Privrednog savjeta općine, prva kojom je predsjedavao novoizabrani načelnik Faris Hasanbegović, a na kojoj su glavne teme bile nacrt Budžeta općine Sanski Most za 2017. god., te planirane izmjene prostorno – planske dokumentacije na području Alagića polja, kao i neki tekući problemi u poslovanju a za čije rješavanje će se značajnije uključiti i Općina u narednom periodu.

Nacrtom Budžeta za 2017. god. planirana su sredstva i za poticaje pri novozapošljavanju. Kao i za sufinansiranje projekata iz oblasti unaprijeđenja sektora samostalnog privređivanja, a članovi Savjeta su se usaglasili da konačne primjedbe i amandmane na dokument budžeta dostave do 28.01.2017., kad je i završetak javne rasprave.

Privrednicima je pojašnjena mogućnost i procedura izmjene regulacionih planova, a Općinski načelnik g-din Hasanbegović je još jednom izrazio opredijeljenost lokalne upave za rješavanje problema vezanih za administrativne procedure viših nivoa vlasti na inicijativu privrednog sektora.

Za narednu sjednicu dogovoreno je razmatranje pitanja upisne politike u srednje strukovne škole, obzirom da postojeći obrazovni profili ne odgovaraju trenutnim potrebama tržišta rada, te rješavanje problema dostupnosti poticajnih sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje, a koja su već godinama unazad nedostatna za subjekte lokalne privrede, a koje su i pozvaničnim izvještajima u najmanjoj mjeri plasiraju upravo na području USK.

KOMENTARI