instant fap

Prve ovogodišnje medalje za “Knock down”

Prve ovogodišnje medalje za “Knock down”

Klub borilačkih sportova „Knock down“ iz Sanskog Mosta na prvom ovogodišnjem nastupu ostvario je veliki uspjeh. Sanski borci su osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju na 3. Internacionalnom kickboxing kupu “Bosanska Krupa Open 2014″.

Da se radilo o veoma jakom i kvalitetnom turniru govori i podatak da je nastupilo čak 216 takmičara iz 18 klubova Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Svi sanski takmičari su nastupili i disciplini kick – light, a zlatnom medaljom se okitio Armin Šabanović u seniorskoj konkurenciji kategorija – 74 kg. Šabanović je imao tri borbe i isto toliko pobjeda i zvanično je proglašen za najboljeg seniora na ovom velikom sportskom događaju. Srebrne medalje za sanski klub su osvojili Jasmin Velić u kategoriji – 88 kg i Mehmed Hasabegović u kategoriji – 90 kg, a bronzanu medalju je osvojila Emira Šklulj u kategoriji – 70 kg.

Trener kick box kluba „ Knock down“, Senad Ikanović, je rekao da je i više nego zadovoljan nastupom i postignutim rezultatom svojih takmičara. No, on je istakao da se i na ovaj turnir putovalo u vlastitom trošku jer klub nema nikakvih prihoda. Ikanović naglašava, da su pred klubom brojna domaća i međunarodna takmičenja, ali da je zbog nedostatka novčanih sredstava nastup sanskih boraca za sada pod znakom upitnika. S toga je pozvao sve ne koji vole sport, a mogu pomoći, da sponzorišu ovaj klub. Kako kaže, takmičari će uloženo u njih vratiti onako kako najbolje znaju, a to je osvajanjem medalja. Naredno takmičenje na kojem bi trebali nastupiti članovi kick box kluba „Knock down“ je državno prvenstvo koje će se održati u Čapljini. Ikanović ističe, da u klubu već postoji nekoliko talenata, koji će prerasti u vrsne borce, te da bi bila velika šteta da svoje napornim radom stečeno znanje ne pokažu na zvaničnim takmičenjima. „ Bitno je za sada da se redovno trenira, da se takmičari dobro pripreme i fizički i tehnički.

Već imamo desetak članova koji dobro napreduju, već su stekli potrebno znanje i vještine, te ne sumnjam da će oni predstavljati važnu ulogu u bh. sportu. Siguran sam, da će se naše vitrine ubrzo početi puniti novim medaljama osvojenim na domaćim takmičenjima, ali i na međunarodnim turnirima van granice Bosne i Hercegovine“, kaže Ikanović. Kick box klub „Knock down“ osnovan je u septembru 2012. godije, ali i dalje vrši upis novih članova svih uzrasta i otvoren je za sve one koji žele naučiti osnovne vještine kickboxinga. Trener Ikanović naglašava da svoje znanje želi prenijeti na mlađe uzraste. „ Najveći uspjeh ogleda se u tome što je klub oko sebe uspio okupiti nekoliko različitih generacija ljudi, različitih zanimanja i obrazovanja, za što je zaslužna jedna prava sportska atmosfera, profesionalan pristup radu i timski rad“, kaže Ikanović. Svi zainteresirani koji žele postati članovi Kluba borilačkih sportova „ Knock down“ mogu se obratiti u Gradsku sportsku dvoranu tokom treninga.  Autor: radiosana.

KOMENTARI