instant fap

Prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

Prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

U Osnovnoj školi „Mahala“ u Sanskom Mostu danas je održano Kantonalno takmičenje u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.

Takmičenje je održano u lijepoj i prijatnoj atmosferi u muškoj i ženskoj konkurenciji, odličan organizator ovog sportskog događaja bio je Savez za sport i rekreaciju invalida općine Sanski Most, a na prvenstvu su učestvovali predstavnici sedam općina sa oko tridesetak takmičara.

Ovom događaju je prisustvovao i načelnik općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, koji je sportistima zaželio dobrodošlicu u grad na devet rijeka.

Ovogodišnje Kantonalno takmičenje u streljaštvu za osobe sa invaliditetom održano je uz sve propisane epidemiološke mjere, a upravo je i aktuelna situacija vezana za pandemiju koronavirusa, razlog nešto manjeg broja učesnika nego ranijih godina.

I u narednom periodu iz Sveza za sport i rekreaciju Sanski Most najavljuju organizovanje sličnih manifestacija sa sportskim karakterom, a pobjednici današnjeg takmičenja predstavljaće Unsko-sanski kanton na državnom prvenstvu u streljaštvu za invalidne osobe.

KOMENTARI