instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Prvi korak u rješavanju situacije unutar Medžlisa IZ Sanski Most

Prvi korak u rješavanju situacije unutar Medžlisa IZ Sanski Most

(10.05.2018) je u prostorijama Medžlisa Sanski Most održan predramazanski sastanak sa imamima i predsjednicima džematskih odbora (mutavelijama) svih sanskih džemata.

Sastanku je, u svojstvu Zastupnika Reisul-uleme za naš Medžlis, prisustvovao i direktor Uprave za administrativno-pravne poslove Rijaseta Islamske zajednice, Ismail ef. Smajlović sa svojim saradnikom.

U uvodnom obraćanju, Ismail ef. je naglasio da je zadužen od Reisul-uleme Islamske zajednice u BiH, dr. Husein ef. Kavazovića, da poduzme mjere za stabiliziranje stanja u našem Medžlisu, te da je i ovaj susret korak u tom pravcu.

Pored toga, napomenuo je kako je cilj ovogo sastanka i upoznavanje sa predstojećim ramazanskim aktivnostima u džematima našeg Medžlisa. U tom smislu, gl. imam Husein ef. Kovačević, imao je zaduženje da pripremi i prezentira imamima i mutavelijama okvirni plan ramazanskih aktivnosti.

Direktor Smajlović je pozvao prisutne predsjednike džematskih odbora da budu podrška svojim imamima u realizaciji ramazanskih aktivnosti, te da imaju na umu da su imami nosioci vjerskog autoriteta u džematima i da u saradnji sa njima usaglašavaju eventualne aktivnostiu džamiji i džematu.

Nakon upoznavanja sa planom ramazanskih aktivnosti, imami i mutavelije su imali priliku razmijeniti mišljenja, te iznijeti neke sugestije i prijedloge u pravcu upotpunjenja aktivnosti u predstojećem mubarek Ramazanu.

Na kraju je konstatovano da su sastanci prošli u konstruktivnoj razmjeni stavova i mišljenja i najavljen ponovni susret nakon Ramazana na kojem će se analizirati urađeno, kao i postignuti rezultati.

Na kraju je g. Smajlović upoznao prisutne da će jedna od planiranih aktivnosti nakon Ramazana biti i realizacija zahtjeva o razrješenju trenutnog gl. imama Kovačevića, kao i uručenje dekreta o postavljenju budućem glavnom imamu Mirzi ef. Žeriću, te je pozvao imame i mutavelije da imaju puno povjerenje u Islamsku zajednicu kada je u pitanju rješavanje svih procesa vezanih za naš Medžlis.

Svim muslimanima-kama želimo mubarek nastupajuće ramazanske dane uz dovu da ih u miru dočekaju, u rahatluku isposte i u selametu Ramazan isprate.
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN !!!

KOMENTARI