instant fap

Prvi memorijalni turnir „Emin Beširević Bešir“

Prvi memorijalni turnir „Emin Beširević Bešir“

NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta u subotu, 6. jula, organizuje Prvi memorijalni turnir „Emin Beširević Bešir“ u povodu godišnice od velike tragedije kada je ovaj dvanaestogodišnji dječak smrtno stradao na pomoćnom terenu sanskog Gradskog stadiona.

Svečano otvaranje turnira je  u 10 sati, a u takmičarkom dijelu će učestvovati osam ekipa u kategorijama pjetlići i predpioniri iz šest nogometnih klubova. Pored domaćina Podgrmeča učešće su najavili klubovi „Krajišnik“ iz Velike Kladuše, NK „Ključ, „Rudar“ Kamengrad, te dva prijedorska kluba „Radnik“ i „Brdo“ iz Hambarina. U sklopu turnira revijalnu utakmicu će odigrati i seniorske ekipe sanskog prvoligaša „Podgrmeča“ i premijerligaša „Rudara“ iz Prijedora, a ova utakmica je na programu od 18 sati.
Emin Beširević se tog kobnog 9. jula 2012. godine,  prema izjavama očevidaca, sa svojim prijateljima nadmetao u tome ko se od njih može objesiti za prečku masivnog željeznog gola čija konstrukcija nije bila pričvršćena za zemlju. Dječak je, kako su ispričali svjedoci, skočio i s obje ruke se objesio za prečku gola koji se u tom momentu srušio te je željezna prečka svom silinom pogodila mališana u glavu nanijevši mu teške povrede. Ubrzo je na lice mjesta stiglo vozilo hitne pomoći, međutim do Opće bolnice u Sanskom Mostu dvanaestogodišnjak je preminuo.
Emin Beširević bio je primjeran učenik Prve sanske škole u Sanskom Mostu i prošle godine je s odličnim uspjehom završio šesti razred. Bio je omiljen u razredu i među kolegama s kojima se družio. Mališan bio izuzetno nadaren za nogomet, te bi zasigurno izrastao u velikog igrača. Njegovi vršnjaci iz pionirske selekcije Podgrmeča, gdje je mali Bešir trenirao i uspješno nastupao, naglašavaju da je nogomet volio više od svega. Obožavao je Mesija i govorio da će igrati kao on kad poraste. Inače, dječak je sin nekadašnjeg predsjednika, a danas člana Uprave NK „Podgrmeč“,  Amira Beširevića , čovjeka koji se u proteklim godinama nesebično angažirao na planu revitalizacije kluba, često ulažući i sopstvena sredstva. Dženaza i ukop dvanaestogodišnjem Eminu Bešireviću obavljena je 11. jula u selu Modra pred nekoliko hiljada građana sanske općine. Porodici Beširević i ovog puta poručujemo da saosjećamo u njihovom bolu i još jednom svima njima izražavamo najdublju sućut povodom tragičnog gubitka.
Iz Nogometnog kluba Podgrmeč su upitili poziv ljubiteljima nogometa, a posebno djeci i omladini, da svojim prisustvom uveličaju prvi memorijalni turnir „Emin Beširević Bešir“ i na taj način još jednom odaju počast našem sugrađaninu koji je nesretnim slučajem izgubio život prošle godine.r

KOMENTARI