instant fap

Prvi poraz sanskih košarkaša

Košarkaši OKK „Sane“ iz Sanskog Mosta doživjeli su prvi prvenstveni poraz. U okviru petog, ujedno i posljednjeg kola prvenstva Kantonlalne lige USK za seniore, sanski košarkaši su na svom terenu sa 17 poena razlike poraženi od KK „Limometal“ iz Cazina.

Krajnji rezultat je glasio 59:76. Cazinjani su u ovoj utakmici nastupili u najjačem sastavu, odnosno sa onim igračima koji se takmiče u A1 ligi BiH. Iako je dosta kvalitetnija gostujuća ekipa zasluženo slavila, Sanjani su ipak pružili jak otpor, posebno u drugom poluvremenu. I pored poraza „Sana „ je ostala prva na tabeli sa četiri pobjede i jednim porazom, dok je Limometal drugi, sa tri pobjede i jednim porazom, ali sa jednom utakmicom manje.

Trener OKK „Sane“, Emir Lasić, je i pored poraza zadovoljan nastupom svojih igrača. „Čestitam gostujućoj ekipi na pobjedi, ali ističem da pobjeda od 17 poena razlike nije mjerilo onoga što se dešavalo na terenu. Mi smo u utakmicu ušli opušteni i sa predosjećajem da ćemo je riješiti u svoju korist kao i prethodne četiri. Međutim, to nam se obilo o glavu i izgubili smo prvi period sa 17 poena razlike, što je na kraju bio i konačan rezultat. Na početku smo pravili greške, ali smo drugo poluvrijeme odigrali izuzetno dobro. Bila je izjednačena borba, rezultat neriješen, a u jednom momentu smo se približili i na šest koševa razlike i doveli utakmicu u neizvjesnost. Ipak, nismo više imali snage da preokrenemo rezultat.

Moram istaći da je Limometal nastupio u najjačem sastavu i to je ekipa koja igra A 1 ligu. Mi smo ipak pokazali, a kad smo nakon početnog grča složili kockice, da se možemo ravnopravno nositi i sa kvalitetnijim ekipama. Sa jednim ili dva kvalitetna pojačanja, sigurno možemo za godinu ili dvije obezbjediti plasman i u A 1 ligu“, ističe Lasić. U subotu su prvenstvenu utakmicu odigrali i juniori Sane i Limometala. Sanjani su nakon prethodna četiri poraza napokon pružili igru koja se od njih očekuje i sasvim zasluženo pobijedili rezultatom 59:50

KOMENTARI