instant fap
NaslovnicaSanski Most

Prvi radovi na gradskom mostu

Prvi radovi na gradskom mostu

U sklopu projekta rekonstrukcije gradskog mosta u Sanskom Mostu, danas su započeli prvi radovi.

Načelnik Općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić je sa izvođačem radova, preduzećem “Prijedorputevi” te sa  predstavnicima firme “TSI inžinjering” iz Sarajeva, koja će obavljati poslove nadzora radova, danas obišao gradski most.

Još jednom je ponovljeno da će se tokom izvođenja radova na mostu u potpunosti  obustaviti automobilski saobraćaj, dok će se pješački saobraćaj odvijati nesmetano. U periodu dok traju radovi predviđeno je da se automobilski saobraćaj između obala rijeke Sane preusmjeri preko ostala dva mosta na rijeci Sani.

Na početku će uslijediti radovi ojačavanja nosećih stubova na mostu kako bi se na taj način učvrstila noseća konstrukcija budućeg objekta koji će imati veće gabarite od sadašnjeg gradskog mosta. Rok za završetak svih građevinskih radova iznosi 150 dana od trenutka otpočinjanja radova.  Idejnim projektom predviđeno je proširenje postojeće nosive konstrukcije mosta, čime bi se dobile dvije šire kolovozne trake kao i trotoarske površine.

Također, planirana je izgradnja balkona s obe strane mosta gdje bi bilo omogućeno zaustavljanje i odmor pješaka. Projekat također podrazumjeva prilagođavanje postojećih saobraćajnica, a posebna atrakcija biće vodena zavjesa s jedne i druge strane mosta koja će se prostirati cijelom njegovom dužinom.

Sadašnji gradski most u Sanskom Mostu izgrađen je sredinom pedesetih godina i trenutno se nalazi u oronulom stanju.  Istovremeno s radovima na rekonstrukciji mosta izvodiće se radovi i na rekonstrukciji komunalne infrastrukture koja se nalazi ispod ovog objekta. Ukupna vrijednost investicije je 1.154.000,00 KM a projekat finansiraju Vlada Federacije BiH i Općina Sanski Most.

[flagallery gid=41 name=Gallery]

inmedia.ba