instant fap

Pročitajte roman Azre Kurbegović: “Kroz ratni pakao sa sinom u naručju”

Pročitajte roman Azre Kurbegović: “Kroz ratni pakao sa sinom u naručju”

Iz štampe je izašao prvi roman Azre Kurbegović pod nazivom “Kroz ratni pakao sa sinom u naručju”.

Azra Kurbegović (rođena Handanović) je rođena 06.06.1973.godine u mjestu Hrustovo, općina Sanski Most.
Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu, a Fakultet pravnih nauka u Banja Luci. Još kroz školovanje je iskazivala sklonost prema pisanju. Nagrađivana je za prozne radove. Roman ” Kroz ratni pakao sa sinom u naručju” Azrin je prozni prvijenac.

Azra živi , radi i piše u Sanskom Mostu. Sretno je udana i majka je troje zlatne djece.

Iz recenzije Mustafe Smajlovića:

” Ovaj autobiografski roman će vrlo brzo naći svoje mjesto u dušama i memoriji svojih čitalaca, ne samo zbog istine koju brani od zaborava, već i zbog snage i ljepote riječi kakvu može samo napisati ljubav majke prema djetetu.
Dakle, ono što zapiše ruka izrasla iz srca Majke , trajno ostaje zapisano . ”

Vrsni književnik i književni kritičar Mustafa Smajlović pored književnog rada ima na stotine uređenih i recenziranih knjiga drugim autorima.

Afirmisanim i neafirmisanim piscima preporučujemo da im on uređuje i recenzira knjigu .Osim brze, efikasne saradnje dobit ćete u knjizi ime najnagrađivanijeg pisca u BiH Mustafu Smajlovića.

Za svoj rad Mustafa Smajlović kaže:
“Kada sam počeo raditi ovaj odgovoran i u isto vrijeme častan ‘posao’ urednika i recenzenta, ili samo recenzenta, a bilo je to prije tridesetak godina, mnogi autori su stidljivo nudili rukopise poezije, proze, aforistike…, sumnjajući, prije svega, u sebe i svoje stvaralaštvo, a danas su to vrsni književnici o čijem ozbiljnom radu svjedoče njihove dobre knjige.

Nekoliko tih autora u međuvremenu postali su članovi ozbiljnih književnih asocijacija u BiH i regionu, među kojima i članovi Društva pisaca BiH. Znatan broj autora je svoj rad krunisano značajnim književnim nagradama, a neke knjige ili njihovi literarni uredci uvršteni su u školske čitanke, panorame, svojevrsne antologije… Nemali broj pjesnika, prozaista, romanopisaca, aforističara itd., na sve četiri strane planete, zadivljuju sve boljim knjigama i zasigurno su na dobrom putu da se svrstaju u eminentna književna imena,

Trebalo bi mi vremena i prostora da nabrojim njihova imena i dam tek najkraće pojašnjenje, ali oni će se la(h)ko prepoznati i ovom prilikom srdačno ih pozdravljam i zahvaljujem se na ukazanom povjerenju da zajedno sarađujemo na njihovom putu uspijeha. Kako godinama objedinjujem i ‘prosijavam’ sve moje recenzije (u ‘opticaju’ je nekoliko stotina recenzija) u iskrenoj namjeri da objavim knjigu (i tako objelodanim i imena autora i njihovih knjiga), na neki način tako ću se na najljepši način zahvaliti svima koji su sarađivali i koji će i dalje sarađivati sa mnom. ”

KOMENTARI