Putin: Svijet ima dva izbora

HomeVijestiGlobus

Putin: Svijet ima dva izbora

Biden poručio: Putin ne zna šta ga čeka

Govor je počeo rekavši da na Zapadu “nema jedinstva”. Rekao je da je bilo “nekoliko koraka prema eskalaciji” u posljednjim mjesecima. “Oni potpiruju rat u Ukrajini, eskaliraju provokacije oko Tajvana, destabiliziraju svjetska tržišta hrane i energije.

Što se posljednjeg tiče, to nije bilo namjerno, u to ne sumnjamo, bilo je to zbog sistemskih grešaka”, rekao je Putin.

“Ova igra je opasna, smrtonosna, prljava”, rekao je Putin o nečemu što je nazvao igrom Zapada. “Oni koji postavljaju pravila misle da drugi nemaju pravo na svoj jedinstveni put”, rekao je.

“Želio bih podsjetiti na ruski prijedlog našim zapadnim partnerima. On je gurnut u stranu”, rekao je Putin.

“Čovječanstvo ima dva izbora: ili ćemo nastaviti s problemima koji opterećuju sve ili ćemo raditi zajedno. Ja vjerujem u zdravu pamet, uvijek i jesam”, rekao je Putin i pozvao Zapad da poradi na zajedničkoj budućnosti s Rusijom.

Putin je rekao da klimatske promjene nisu više na naslovnicama, ali da to ostaje problem. Ruski je čelnik također optužio Zapad da inzistira na prihvaćanju novih vrijednosti “bezuvjetno” i da je “zaslijepljen kolonijalizmom”.

 Putin kaže da se ne može razgovarati s ovakvim Zapadom

“Želio bih podsjetiti da je multipolarni svijet jedina šansa za Europu. Ovo autonomija Europe je vrlo ograničena”, rekao je Putin dodavši da nema nikakve stabilnosti.

“Kako da raztovaramo s njima? Nije jasno”, rekao je Putin dodavši da se krše potpisani međunarodni ugovori.

“To je kriva politika. Cesta koja ne vodi nigdje”, rekao je Putin.

Index

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0