Putin upravo: ‘Spremni smo koristiti nuklearno oružje

HomeVijestiGlobus

Putin upravo: ‘Spremni smo koristiti nuklearno oružje

Ako se Zapad umiješa, Putin otvoreno prijeti nuklearnim napadom

Putin je u govoru zaprijetio Zapadu:

“Ako teritorijalni integritet naše zemlje bude ugrožen, za obranu Rusije i našeg naroda koristit ćemo sva sredstva koja imamo. Poručujem da ovo nije blef. Teritorijalna cjelovitost naše domovine, naša neovisnost i sloboda bit će osigurani, ponavljam, svim sredstvima koja imamo.

Oni koji nas pokušavaju ucijeniti nuklearnim oružjem, trebali bi znati da se vjetrovi mogu okrenuti u njihovom smjeru.”

Dodao je da Zapad ne želi mir između Rusije i Ukrajine.

Putin se jučer navečer trebao prvi put obratiti ruskim građanima od početka invazije 24. veljače, nakon što su četiri okupirane ukrajinske regije najavile održavanje referenduma oko pridruživanja Rusiji već sljedećeg tjedna. Međutim, njegovo obraćanje je odgođeno više sati. Jutros je počelo u 8 sati po našem vremenu.

“Da obranimo državu i narod koristit ćemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju”, poručio je na početku govora Putin. Ustvrdio je da na Zapadu godinama postoji “potpuna mržnja” protiv Rusije i optužio ih je za pokretanje rata protiv Rusije u Ukrajini 2014. godine.

Ruski predsjednik je rekao da Zapad prijeti Rusiji nuklearnim oružjem pa konstatirao kako i Moskva ima “moderno oružje uništenja” i više nuklearnog naoružanja od Zapada te da ih je spreman koristiti kako bi “obranio državu ako će biti potrebno”. “Ne blefiram”, zaključio je Putin.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0