instant fap

“Quo vadis, Aida?” uvjerljivo vodi u velikoj anketi New York Timesa

“Quo vadis, Aida?” uvjerljivo vodi u velikoj anketi New York Timesa

Film “Quo vadis, Aida?”, naše rediteljice Jasmile Žbanić, koji govori o genocidu u Srebrenici, uvjerljivo vodi u anketi prestižnog američkog lista “New York Times” u kojoj čitaoci glasaju za nominacije za Oscar, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako smo pisali, The New York Times objavio je anketu na kojoj mogu učestvovati svi čitatelji i dati svoje mišljenje o tome koji je film najbolji.

U kategoriji najboljeg filma van engleskog govornog područja u anketi je dosad učestvovalo oko 19,522 votes osoba, među kojima je čak 94 posto njih svoj glas dalo filmu “Quo vadis, Aida?”.

Preostale glasove glasova podijelila su četiri filma u ovoj kategoriji, a to su “Another Round” (Danska), “Better Days” (Hong Kong), “Collective” (Rumunija) “The Man Who Sold His Skin” (Tunis).

Dodjela “Oscara” će biti održana u nedjelju, 25. aprila u Los Angelesu, a bit će emitirana na televiziji ABC, kao i u više od 225 zemalja i teritorija širom svijeta. Glasati možete OVDJE.

Podsjećamo, “Quo vadis, Aida?” govori o genocidu u Srebrenici i prvi je igrani film na ovu temu.

Jasmila Žbanić je napisala scenario i režirala film, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Za kamerom je bila Christine A. Maier, a montirao ga je Jaroslaw Kaminski.

KOMENTARI