instant fap
Naslovnicainmedia danas

Rad i trud recept uspjeha u Švicarskoj

Rad i trud recept uspjeha u Švicarskoj

Brojni su Bosanci i Hercegovci u proteklim decenijama dolazili u Švajcarsku trbuhom za kruhom. Svojim radom, trudom i energijom mnogi od njih postali su uspješni poslovni ljudi i poduzetnici, ugledni građani cijenjeni u toj zemlji. Jedan od takvih je i Ključanin Džemal Jodanović.

Prije 32 godine Jodanović se zaputio u zemlju mlijeka i čokolade u potrazi za boljim životom. Kaže kako je iz rodnih Humića otišao u poderanim cipelama, a u početku u Švajcarskoj je radio kao ugostiteljski radnik. Zatim se orjentisao na građevinu, vrijedno i marljivo radio, nimalo se ne štedeći i sa, u međuvremenu stečenim kapitalom, prije dvadesetak godina pokrenuo vlastitu firmu.

Danas je njegovo građevinsko preduzeće jedno od najuspješnijih i najcjenjenijih u kantonu Argau, ali i šire, specijalizirano za izgradnju fasada. 

Jodanović zapošljava više od dvadeset ljudi, a nekada i više, ovisno o poslovnim potrebama. Građevinska operativa ovog Ključanina fasadirala je brojne stambene i poslovne objekte koji danas plijene svojim izgledom i ljepotom, ali i kvalitetom.

Kaže kako voli da zapošljava radnike s naših prostora jer su pouzdani i marljivi.Njegovi komitenti su poslovne tvrtke, Švajcarci, ali i brojni drugi građani koji danas žive u ovoj zemlji, koja važi za jednu od najbogatijih država na svijetu. Jodanović kaže kako se u poslovanju treba držati riječ i kvaliteta urađenog posla, što je recept za uspjeh u ovoj državi. I pored uspješnog života u Švajcarskoj, Jodanović kaže kako ljubav i nostalgija za Bosnom i Hercegovinom i rodnim Ključem, intenzivno žive u njegovom srcu i svaku priliku koristi da posjeti zavičaj.

Već sada, po odlasku u penziju, planira povratak u BiH, gdje misli provesti jesen svoga života uživajući u plodovima napornog i mukotrpnog rada. I ova priča svjedoči o tome koliko su Bosanci i Hercegovci radišni i vrijedni, a to su osobine koje su posebno na cijeni u razvijenim zapadnoevropskim državama. 

KOMENTARI